SDP raspustio porečku organizaciju

28.08.2013. 23:27; ; Početna / Politika / SDP raspustio porečku organizaciju

Predsjedništvo SDP-a donijelo je večeras odluku o raspuštanju organa Gradske organizacije SDP-a u Poreču, stoji u kratkom priopćenju objavljenom na stranačkim internetskim stranicama. Sjednica Predsjedništva SDP-a održana je večeras iza ‘zatvorenih vrata’, a priopćenje je objavljeno po njezinu završetku.

U priopćenju se navodi kako porečka organizacija SDP-a trenutačno nema predsjednika, djeluje s nepotpunim Gradskim odborom i ne mogu se provesti unutarstranački izbori te je imenovan povjerenik.

Nakon što su prošle godine raspušteni organi u županijskoj organizaciji u Istri, sada je istu sudbinu doživio i Poreč, gdje je već nekoliko mjeseci u tijeku sukob u organizaciji koju je nedavno napustio predsjednik gradske organizacije Arduino Matošević koji je cijelo vrijeme podržavao IDS i Ivana Jakovčića.

U stranku su se vratili Marijan Filipović, Aleksandar Kovač i Darko Požarić, koji su u veljači ove godine isključeni iz stranke a nakon podnijete zamolbe središnjici za poništenjem takvog rješenja, vraćeni su natrag odlukom statutarne komisije nacionalnog SDP-a.

Neslužbeno se pak doznaje da je premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović izvijestio članove stranačkoga predsjedništva o pismu što ga je danas uputio predsjedniku Europske komisije (EK) Joseu Manuelu Barrosu u vezi s prijeporom oko tzv. lexa Perković, te o pismu što ga je ministar pravosuđa Orsat Miljenić o istoj temi uputio potpredsjednici EK Viviene Reding. (H/iPress)

Print Friendly, PDF & Email