NEWS
valfresco

SDP Poreča daje svu podršku radnicima Uljanika da ostvare svoja prava i da budu plaćeni za svoj rad

sdp poreč
27.08.2018. 11:12; Učitavanja: 106; Početna / Politika / SDP Poreča daje svu podršku radnicima Uljanika da ostvare svoja prava i da budu plaćeni za svoj rad

SDP Poreča ne prihvaća da se radnike stavlja na kraj redosljeda plaćanja! Svi dobiju svoje i više nego šta im pripada, a radnicima ostaju mrvice ili ništa. To je nedopustivo, ne prihvaćamo takav sustav i na strani smo radnika! Jedino radnici koji mukotrpno odrađuju svoju” koricu kruha” drže Uljanik (i sva druga poduzeća) na životu, a time i gospodarstvo cijele Hrvatske.

       Ne prihvaćamo da se svi namire, bogate – a da se radnike obezvređuje do te mjere da im se ne isplate mukotrpno zarađene plaće, koje su uzgred i debelo potcjenjene u odnosu na plaće managera i naknade članova nadzornih odbora i kojekakvih raznih „stručnjaka“ koji se skrivaju po raznim nadzornim odborima -a da za ništa ne odgovaraju.

       Spremni smo sa radnicima marširati da bi se zaštitila njihova prava.

       SDP Poreča podržava radnike Uljanika da ne daju svoj Uljanik! Drugi ga žele pretvoriti u marine, vezove, sobe i nekretnine – i sve to dobro unovčiti. Radnici Uljanika ne dajte se! Mi i mnogi drugi građani Istre i Hrvatske su sa vama!

       SDP Poreča oštro osuđuje IDS Pule, koji je kroz institucije Grada Pule u GUP-u izbrisao Uljanik kao gospodarsku proizvodnu djelatnost i na mjestu povijesnog i ponosnog Uljanika planirao tisuće suhih i morskih vezova.

       Osuđujemo i ponašanje Vlade Republike Hrvatske, koja do sada nije pokazala ni minimum empatije, ni minimum želje da se uključi u rješenje problema u koji je Uljanik zapao, najvećim djelom i zbog njihovog mačuhinskog odnosa prema Uljaniku.

       Vrijeme je promjena, jer ovako nije dobro. Vrijeme je da se na prvom mjestu cijeni i poštuje rad – a tek onda kapital! Vrijeme je da u društvu najveći značaj i utjecaj imaju oni koji rade, koji stvaraju novu vrijednost – a ne političari bez rezultata i razni fiškali koji više smetaju nego pomažu.

 

       Radnici Uljanika, radnici Istre, radnici Hrvatske – građani su sa vama. Ne dajte se! 

       Dosta je! Nećemo dati Uljanik, ne damo Istru!

 ŽIVIO NAŠ ULJANIK!

GO SDP Poreč

Print Friendly, PDF & Email