NEWS
Ljekarna

Šarolika zabava na Trgu slobode u subotu, 31. kolovoza

03.09.2013. 00:10; ; Početna / Novosti / Šarolika zabava na Trgu slobode u subotu, 31. kolovoza

Tko kaže da na Trgu slobode ima premalo događanja ? Eto, u subotu, 31. kolovoza 2013. navečer na Trgu slobode u strogom centru Poreča mogli ste istovremeno pratiti sa “njegove” desne strane (ili lijeve, kako Vam je draže) uličnu košarku (Street basket turnir) u organizaciji Koršarkaškog kluba Istra Poreč, a sa “njegove” lijeve strane (ili desne, kako Vam je draže) Street Art Festival (ili ti ga ulične zabavljače) – performanse uličnih artista Culbuto iz Francuske i Teatrosk iz Makedonije. Inače u organizaciji POU Poreč, te financiran od strane Turističke zajednice Grada Poreča i Grada Poreča.
Da stvar bude ljepša, šarolikija i veselija, pobrinuli su se nezaobilazni “prodavači sa kartonskih kutija” rašireni čitavom širinom ili dužinom našeg Trga, zdušno bacajući u zrak male šarene NLO-e i razne druge drangulije. Od komunalnih redara nismo imali priliku vidjeti niti jednoga, a ionako bi to malo pomoglo, jer ih organizirani prodavači osjete na daljinu 🙂
Kako ide zajedno ili kakve veze imaju Street basket i Street art festival ? Nikakve (vjerojatno), osim u riječi Street – ali valjda u gradskoj upravi smatraju da su ta dva događanja međusobno kompatibilna i da odlično pristaju jedan uz drugog i da je bolje da u nedjelju – The day after – na Trgu ne bude ništa, ali zato nek’ se u subotu vidi raskoš, pa su dozvole za istovremeno korištenje iste javne površine dobili i Street basket turnir i tradicionalni Street Art Festival – 13. po redu. Za svakoga ponešto. Dečkima iz košarkaškog kluba sve čestitke na izvrsnoj inicijativi i atraktivnom basketu, performerima iz Francuske i Makedonije jedan veliki “bravo” , bez daljnjeg.
A kome ne odgovara mix košarke i street performansa, više sreće slijedeći puta.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email