NEWS
Ljekarna

Šareni mural za novu osnovnu školu Finida djelo porečkih osnovnoškolaca

Mural (4)
08.06.2017. 14:09; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Šareni mural za novu osnovnu školu Finida djelo porečkih osnovnoškolaca

Izgradnja nove osnovne škole i sportske dvorane na Finidi već se naveliko zahuktala, upravo se dovršavaju zemljani radovi i teku pripreme za betoniranje temelja, a predviđeno je da za 600 učenika svoja vrata otvori najesen 2018. godine. 

Kako bi se porečki osnovnoškolci upoznali, ali i povezali sa svojom novom školom, odlučili su do njenog otvorenja dovršiti veliki, šareni mural pun porečkih motiva – poput uvale Peškera, starogradske jezgre, Trga i zelenila.
Ovo djelo vrijednih osnovnoškolskih ruku krasit će hodnike njihove nove škole, a radionice se od proslave Dana grada, 30. travnja, redovno održavaju u Centru za mlade Poreč, pod vodstvom nastavnica likovnog Marine Dželalije Jakominić i Marije Cvitković Nadinić. Na jednoj od radionica, izradi murala pridružio se i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, koji je pritom pohvalio rad i trud osnovnoškolaca i voditeljica.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email