NEWS
Best of Poreč

Sanader u Pragu i o prošloljetnom incidentu s češkim turistkinjama u Poreču

12.02.2008. 00:00; ; Početna / Politika / Sanader u Pragu i o prošloljetnom incidentu s češkim turistkinjama u Poreču
26455CSanader.jpg

Hrvatski premijer Ivo Sanader u utorak je u Pragu, nakon razgovora sa svojim domaćinom češkim premijerom Mirekom Topolanekom, izrazio zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima dviju zemalja i potporom koju Češka stalno pruža Hrvatskoj na putu u EU.

"Ovo je moj prvi službeni posjet jednoj državi nakon novog formiranja hrvatske Vlade i sigurno još jedan dokaz prijateljstva Hrvatske i Češke", kazao je Sanader. Hrvatski premijer je izvijestio češkog kolegu Topolaneka o naporima koji Hrvatska ulaže da dobije pozivnicu za NATO.

"Naš je cilj ambiciozan, ali mislimo da može biti realističan da pregovore završimo za vrijeme češkog predsjedanja Europskom unijom, početkom sljedeće godine", kazao je Sanader.

"Topolanek mi je predložio, što sam ja u potpunosti prihvatio, da nam Češka pomogne da realiziramo taj cilj". "Siguran sam da će rezultati koje Hrvatska postigne ove godine biti ključni da postane član zajedničke europske obitelji", rekao je češki premijer Mirek Topolanek u izjavi novinarima.

Dvojica premijera dogovorili su da će već od ovog ljeta i češki policajci biti na Jadranu i surađivati s hrvatskom policijom. Nakon jednog neugodnog incidenta prošle godine sa češkim turistima dvojica premijera su dogovorili suradnju, time da će Češka u prvo vrijeme poslati nekoliko policajaca. (H)

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani