Sagenhaft Istrien – Nevjerojatna Istra na njemačkom TV kanalu ARD

2021-10-22_21h11_59
22.10.2021. 21:18; ; Početna / Gospodarstvo / Sagenhaft Istrien – Nevjerojatna Istra na njemačkom TV kanalu ARD

Austrijska PR agencija A.R.T. Redaktionsteam u suradnji s Turističkom zajednice Istarske županije organizirala je ovog ljeta snimanje njemačke televizijske kuće ARD u našoj destinaciji.

Jedan od najuspješnijih njemačkih TV formata za putovanja, sjajna dokumentarna serija Sagenhaft, proizvodi se u ime Mitteldeutscher Rundfunka (MDR) od 2013. godine i emitira  nedjeljom u udarnom večernjem terminu. Ovaj već legendarni TV format svoj sadržaj kreira prema konceptu u kojem spaja prekrasne krajolike jedne zemlje i priče njezinih stanovnika. Istražujući Njemačku, Austriju, Italiju i druge dijelove Europe, serija Sagenhaft uz prezentera Axela Bulthaupta otkriva zanimljive regije i atraktivne krajeve i izvan dobro poznatih putova.

Prekrasna scenografija istarskih krajolika u novoj je emisiji uokvirena fantastičnim panoramskim prizorima iz zraka snimljenim helikopterom ili dronom, ali i onima sa i ispod zemlje te pod morem, koje iz različitih perspektiva nude jedan sasvim drugačiji pogled na naš poluotok.

Prvo prikazivanje emisije bit će u nedjelju 24. listopada u 20:15 sati na MDR-u. Ovaj se program uobičajeno emitira nekoliko puta nakon premijernog prikazivanja, uključujući i druge kanale njemačke televizije ARD što znači i iznimnu promociju Istre na našem najznačajnijem emitivnom tržištu.

Cjelovit filmski zapis u trajanju od 90 minuta upravo je objavljen u ARD-ovoj videoteci i može se pogledati na sljedećoj poveznici: [ardmediathek.de/video/sagenhaft-istrien/mdr-fernsehen]

U najavi video zapisa navodi se da Istra često izgleda kao filmski set: Slikoviti gradovi izmjenjuju se sa skrovitim uvalama i valovitim brežuljcima, no, ništa manje zanimljivi nisu ni ljudi koji žive na najvećem jadranskom poluotoku…

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email