NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

SŠ Mate Balote: Za naš i vaš spas ja dižem svoj glas

13.05.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / SŠ Mate Balote: Za naš i vaš spas ja dižem svoj glas
59GO136686.jpg

Jučer je u Srednjoj školi Mate Balote proslavljeno obnavljanje statusa međunarodne eko-škole. Učenici su uzvanike najprije upoznali s osnovnim ciljevima ovog projekta i svime što su u međuvremenu napravili. U projekt su se uključili 2002. godine, marljivo odradili početnih sedam eko-koraka, udruženi oko zajedničke teme »Otpad i zdrav život«, te nakon dvije godine dobili svoj dvogodišnji eko-status i Zelenu zastavu. U tomu su im pomagali sponzori – gradovi Poreč i Novigrad, općine Višnjan i Vrsar te tvrtka Riviera holding.

Ravnatelj škole Krešimir Bronić zahvalio je svima na suradnji i zaključio da su svi zajedno ostvarili više ciljeva – osim razvoja ekološke svijesti, uvodili su nove nastavne metode, u školu doveli nove suradnike, promovirali učenička znanja i njihove vrijedne rezultate. Na trudu i uspjesima čestitao im je porečki dogradonačelnik Denis Žužić istaknuvši da je očuvanje okoliša zajednička obveza i poželjevši da sve škole i vrtići imaju zajednički predznak »eko«.

Učenik Andrej Horgas potom je izveo eko-himnu koju je sam napisao i uglazbio te odrepao u stilu »Za naš i vaš spas ja dižem svoj glas…«, školski pjevački zbor priredio je kraći program, a potom je dogradonačelniku Žužiću pripala čast podizanja Zelene zastave

V. Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email