NEWS
Ljeto u Funtani

S.Š. MATE BALOTE – Učenici upotpunili svoje znanje u poznavanju EU

05.05.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / S.Š. MATE BALOTE – Učenici upotpunili svoje znanje u poznavanju EU
670ucenici_kazun.jpg

Seminar je nosio naziv «Ususret Europskoj Uniji», a organiziran je od strane Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH i veleposlanstva Velike Britanije. Sudjelovalo je 54 učenika koji su kroz predavanja i radionice proširili svoja znanja o Europskoj uniji.

Andreas Staab , direktor EPIC-a (Europski informacijski centar), zanimljivim je predavanjima ispunjenim dobro poznatim britanskim humorom prenio dobar dio svog znanja pažljivim učenicima. Teme predavanja su bile šarolike, od Eura do poljoprivrede Europske Unije. Radionice su vodile mlade djelatnice Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. Učenici su mogli međusobno raspravljati o raznim EU-temama, sagledane su sve prednosti i negativne strane ulaska naše zemlje u EU.

Na seminaru su sudjelovali i učenici SŠ Mate Balote Poreč, predvođeni mentoricom Marijom Krivošijom. To su učenici 3. razreda opće gimnazije Vanja Severec, Igor Palčić i Zvonko Grujić koji nam prenose svoje dojmove i kažu:

«Seminar je bio jedinstveno iskustvo za nas kao buduće intelektualce, ali i lijepa prilika da se upoznamo i družimo s vršnjacima iz naše, ali i iz susjednih županija. Iako su predavanja bila zahtjevna, bilo je i vremena za zabavu – a zabave u Selcu nikad dosta.», jednoglasno su se složili mladi i perspektivni Porečani.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email