NEWS
Best of Poreč

S dva zemljišta u Funtani mogući imovinskopravni problemi

31.08.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / S dva zemljišta u Funtani mogući imovinskopravni problemi

Jedno od takvih zemljišta je i 4.742 četvorna metra na Šetalištu K. F. Šepera u Osijeku (tzv. »Rupa«), koje je HFP natječajem ponudio po početnoj cijeni od 17,3 milijuna kuna, a na natječaj su pristigle tri ponude.

Po dvije ponude dospjele su i za još dvije nekretnine za koje postoji mogućnost imovinskopravnih problema – za zemljište veličine 1.560 četvornih metara u istarskoj općini Funtana (početna cijena 1,72 milijuna kuna), te za 7.518 četvornih metara zemljišta u Dubrovniku, početne cijene od 3 milijuna kuna.

Također, pristigla je i jedna ponuda za još jedno potencijalno sporno zemljište veličine 1.425 četvornih metara u Funtani, čija je početna cijena iznosila 1,41 milijun kuna.

Prilikom donošenja odluke o prodaji tih nekretnina, sukladno odluci UO-a HFP-a, prethodno će se utvrditi postoje li imovinskopravni problemi vezani za prostornoplanska pitanja s jedinicama lokalne samouprave, naglasio je glasnogovornik HFP-a Vedran Kukavica.

Inače, na natječaj je najviše ponuda, njih četiri, dostavljeno za 36.792 četvorna metra neizgrađenog zemljišta u Zaprešiću, koje je HFP oglasio po cijeni od 7,36 milijuna kuna.

Ponude su dostavljene i za zemljište u općini Plase (1.122 četvorna metra i tražena cijena od 561 tisuće kuna), zemljište i halu u Biogradu na moru (ukupne površine 2.435 četvorna metra po cijeni od 1,78 milijuna kuna), kao i za suvlasnički dio stambene zgrade u Pakracu, koje je HFP natječajem ponudio po cijeni od 95,16 tisuća kuna.

Poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u državnom vlasništvu odnosio se na još sedam nekretnina, za koje nije bilo interesa. (Hina)

– Glas Istre, 31.8.05.-

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani