NEWS
HALF MARATON S

S AKTUALNOG SATA OPĆINSKOG VIJEĆA TARA-VABRIGE

03.03.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / S AKTUALNOG SATA OPĆINSKOG VIJEĆA TARA-VABRIGE
792GO182511.jpg

Najznačajnija informacija s aktualnog sata proizašla je iz pitanja nezavisnog vijećnika Ivana Đanija Stojnića, koji je rekao da je čuo da je riješen problem kaštela u Taru. Naime, ta je zgrada u vlasništvu Agrolagune, odnosno Agrokora i već nekoliko godina je Grad Poreč pokušavao dogovoriti kupnju za potrebe ondašnjeg mjesnog odbora. S direktorom Agrolagune Brunom Legovićem nisu uspjeli dogovoriti prihvatljivu cijenu. Međutim, načelnik Denis Žužić obavijestio je vijećnike da je pripremljen kupoprodajni ugovor kojim bi Općina kupila kaštel od Agrokora za jednu kunu.

»U studenom prošle godine, kada je direktor Agrokora Ivica Todorić bio u Poreču, razgovarali smo i o kaštelu i tada je obećao da će to nastojati riješiti na najbolji način. Budući da se od tada nije ništa dogodilo, krajem siječnja sam s Francom Palmom otišao Todoriću i tada je dao nalog svojim službama da pripreme prijedlog ugovora o prodaji kaštela Općini Tar-Vabriga za jednu kunu. Ugovor je u međuvremenu usuglašen i samo čekamo formalno potpisivanje. To je u svakom slučaju iznimna prijateljska gesta gospodina Todorića prema novoj općini i njenim potrebama, pa ćemo upriličiti svečano potpisivanje i pozvati medije«, ispričao je načelnik Žužić.

Stojnića je zanimalo i kada će biti imenovani članovi tima koji će s Gradom Porečem dogovarati razdiobu vlasništva i prava, a Žužić je rekao da v.d. načelnika uprave Božo Jelovac s gradskim službama priprema taj posao, pa će potom imenovati tim. Na Stojnićevo pitanje kada će nezavisne liste moći koristiti novouređenu vijećnicu za svoje sastanke Žužić je rekao da je taj prostor potreban općinskim službama u radno vrijeme, a za poslijepodnevne i večernje sate bit će sačinjen raspored korištenja, jer su potrebe velike, budući da je to jedina velika dvorana u Taru.

Nezavisni Enio Kodnik otvorio je Pandorinu kutiju komuniciranja općinskog načelnika i predsjednika Vijeća s vijećnicima opozicije. Naime, pisma ponude mjesta u radnim tijelima išla su samo na jednu adresu – najprije nezavisnom Stojniću, potom HDZ-ovoj vijećnici Vesni Leko, ali ne i nezavisnoj Maslini. Nakon duže i žučne rasprave, Kodnik i Franko Katunar tražili su da im se svi službeni dopisi koji ih se tiču šalju njima osobno, a ne jednom od opozicijskih vijećnika pod pretpostavkom da će taj dopis proslijediti drugima. »Mi nemamo glasnogovornika ni klub vijećnika, a svaki od nas ima svoju adresu na koju dobivamo pozive i materijale za sjednice, pa bi tako trebalo biti i s drugim dopisima«, zaključio je Katunar. Međutim, iz rasprave je bilo vidljivo i da nezavisni iz Masline zamjeraju Ivanu Đaniju Stojniću, koji je prihvatio ponuđena mjesta u radnim tijelima, nakon što su najprije sve tri oporbene strane to odbile.

Vijećnika Deana Matoševića zanimalo je kada će početi prodaja okućnica, a Katunara kada će biti asfaltirana Ribarska ulica u Vabrigi. Rješavanje ovih pitanja nije moguće prije razdiobe vlasništva i prava s Gradom Porečom, pa će se građani nove općine još nekoliko mjeseci morati strpjeti.

S.Matejčić, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email