NEWS

Ryanair u Istru dovodi 80.000 Engleza i Iraca?

01.11.2006. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / Ryanair u Istru dovodi 80.000 Engleza i Iraca?
184ryan-v.jpg

U pulsku Zračnu luku u utorak navečer sletio je prvi zrakoplov niskotarifnog zrakoplovnog prijevoznika Ryanaira, novokupljeni Boeing 737-800, sa 105 putnika koji su poletjeli iz londonske luke Stansted.

Riječ je o prvom, dugonajavljivanom jeftinom letu iz Londona koji će od sada s Pulom biti povezan tijekom cijele godine. Ryanair će u Pulu dolaziti utorkom, četvrtkom i subotom. Od 8. veljače iduće godine preko ove irske niskotarifne zrakoplovne kompanije uspostavit će se i veza s Dublinom.

Pola sata nakon što je sletio u Pulu, zrakoplov Ryanaira krenuo je za London s nova 143 putnika koji su kartu platitili po promotivnoj cijeni od 17,56 eura. Prvim britanskim gostima Ryanaira u pulskoj je zračnoj luci priređen svečani doček, a dobrodošlicu su im poželjeli istarski župan Ivan Jakovčić i pulski gradonačelnik Boris Miletić sa suradnicima. Tom je prilikom član Poglavarstva Istarske županije zadužen za turizam Veljko Ostojić rekao da je dolazak Ryanaira vrlo važan za turizam i općenito gospodarstvo.

Dodao je da je to “novi početak prometne povezanosti i života istarske regije jer 40.000 dolazećih i isto toliko odlazećih putnika za London i Dublin znači bitno povećanje prometa, ne samo za zračnu luku nego i za cjelokupno istarsko gospodarstvo”.

– Računamo da će svaki putnik prosječno u Istri ostati najmanje pet dana, što je 200.000 noćenja godišnje – rekao je Ostojić.

Direktor pulskog aerodroma Bruno Rogović naglasio je da uvođenje ovih linija pridonosi stvaranju redovitog međunarodnog linijskog prometa tijekom cijele godine. Kao osnovni razlog uvođenja ovih letova Rogović je naveo vraćanje gostiju iz Engleske i Irske, jer se očekuje da će Ryanair već u prvoj godini rada u Istru prevesti više od 80.000 putnika. Ryanair uskoro očekuju i u Zadru, te još nekim hrvatskim zračnim lukama.

Silvana Fable, Jutarnji list

Print Friendly, PDF & Email