NEWS

Rukometaši MRK 28. april iz Kaštelira sudjelovali na turniru SAND IN TAUFERS

image_67217943_2317057585278791_2978499793313071104_n
16.07.2019. 08:58; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Rukometaši MRK 28. april iz Kaštelira sudjelovali na turniru SAND IN TAUFERS

Već tradicionalno rukometaši našeg rukometnog kluba ”MRK 28.april” u srpnju sudjeluju na velikom rukometnom turniru u mjestu Sand in Taufers u Italiji. Budući da im je trebalo malo vremena da se oporave, izvorni izvještaj od kluba objavljujemo s malim zakašnjenjem.

I ove smo godine uspjeli organizirati putovanje Muškog rukometnog kluba „28.april“ na turnir u Italiji nadomak Brunicu u mjestašcu Sand in Taufers. Ove je godine naš klub nastupio u tri kategorije i to do U18, U16 i U13 na turniru na kojem je bilo ukupno 141 ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji u 8 kategorija. Dečki su opravdali odlazak na turnir i u ukupno 17 utakmica ostvarili 10 pobjeda , 2 neriješena rezultata i 5 poraza. Ali krenimo redom.
U13 muški
Ovo je u biti za njih bilo prvo samostalno igranje takvog turnira, a za većinu iskustvo odlaska od kuće bez roditelja i možemo samo pohvaliti sve dečke koji su nastupili.Igrali su ujedno u konkurenciji starijih dečki jer su osim Gabriel Grebla i Patrika Lakošeljca svi stari između 10 i 12 godina. U 5 nastupa ostvarili su 3 pobjede, 1 neriješen rezultat i 1 poraz što je u konkurenciji 18 ekipa bilo dovoljno za odlično 5. mjesto. Nastupili su Gabrijel Legović, Adam Rusak, Ivano Ivetić, Noel Bernobić, Karlo Parencan, Mark Poldrugovac, Patrik Lakošeljac, Simone Sardot, Gabriel Banko, Ivano Đukić, David Rakovac , Mateo Bravar, Luka Prodan Gabrijel Perhat i Gabriel Greblo.
U16 muški
Iako su ovu sezonu odigrali malo lošije radi odlaska nekoliko igrača možemo reći da su i oni bili odlični. U grupi su se do zadnjeg kola borili za polufinale, ali nakon poraza u zadnjoj utakmici u grupi sa 7: 6 gdje smo imali u zadnjoj sekundi šansu za neriješeno, što bi nas odvelo u polufinale, ostali su na drugom mjestu. U ukupnom poretku od 24 ekipa bili su također 5., a u 5 utakmica ostvarili su 3 pobjede, 1 neriješeno i samo jedan poraz. Nastupili su Bernobić Diego, Raul Pol Vanja, Antonio Ružić, Gabriel Ivičić, Alen Žiković, Simone Greblo, Gabriel Greblo, Karlo Stopić, Ante Katalinić,Asten Farina ,Patrik Hačić i Luka Malinarich.
U18 muški
Nakon što su većina njih odigrala prvu sezonu u seniorskoj konkurenciji i osvojili odlično 2. mjesto u III Hrvatskoj rukometnoj ligi i plasirali se u II Hrvatsku rukometnu ligu za nagradu su otišli u Italiju. Iako su bili jedna od najmlađih ekipa , jer igrali su rođeni 2001. godine i mlađi, a mi nismo imali nijednog takvog, dok su ostali bili i 3 do godine mlađi,srčano su se borili i na kraju osvojili odlično 4.mjesto. Odigrali su ukupno 7 utakmica, 4 pobjeda, i 3 poraza, a u polufinalu su izgubili od kasnijeg pobjednika RK Bedekovčine (Hrvatska) u utakmici koja se djelom igrala i po kiši.Veliki hendikep bio je što se u prvoj utakmici povrijedio Thomas Bratović koji nije igrao do kraja turnira i jako nam je falio u obrani.Nastupili su : Antonio Ružić, Antonio Bernobić, Thomas Bratović, Pietro Ćosić, Marko Brljavac, Bernobić Diego, Raul Pol Vanja, Antonio Ružić, Gabriel Ivičić, Alen Žiković, Simone Greblo, Karlo Stopić, Ante Katalinić,Asten Farina , i Luka Malinarich.
Sve ekipe vodio je trener Duško Pašalić.
Ipak, iako su bitni, rezultate je zasjenilo zajedništo svih naših dečki. Zdušno su bodrili mlađi starije i stariji mlađe, a ono što smo doživjeli mi stariji koji smo bili u njihovoj pratnji teško je opisati. Pazili su jedni na druge , zabavljali se i uživali. Bilo je stvarno gušt biti sa njima. Zahvaljujemo se i roditeljima koji su dečkima omogućili odlazak na turnir, a koliko su se svi oni zbližili i koliko nam je bilo dobro pokazuju sljedeće fotografije. Nadamo se da ćemo i sljedeće godine uspjeti otići na ovo predivno druženje.
Još jednom hvala svoj djeci, roditeljima, sponzorima, trenerima i upravi kluba što su omogućili ovaj izlet.

MRK 28.april

Print Friendly, PDF & Email