NEWS

Rukomet: Rovinj – Poreč = 28:35 !

28.11.2004. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Rukomet: Rovinj – Poreč = 28:35 !
475rkporec-logo.jpg

U rovinjskoj dvorani "Valbruna", pobjeda porečana nijednog trenutka nije dolazila ozbiljno u pitanje, iako je to možda bilo najlošije izdanje ove ekipe.

Unaprijed sigurni u ostvarenje pobjede, lideri druge lige su otvorili utakmicu sa 0:2, da bi samo minutu kasnije domaćin izjednačio; slijedi novo vodstvo 3:4, 4:5, da bi domaćin u 8 minuti imao jedino vodstvo na utakmici 6:5. Slijede dva nova izjednjačenja 7:7 i 8:8, da bi nakon ulaska vratara Popovića u 14 minuti porečki brod "zaplovio" na 8:11, a poluvrijeme okončao sa 3 razlike – 13:16.

U drugom poluvremenu, domaćin ipak nije mogao pratiti kvalitetniju gostujuću ekipu, pa prednost stalno raste za konačnih 28:35.

U vrlo rastrganoj i nekvalitetnoj igri, imali smo prilike vidjeti pojedinačne bljeskove, a najljepše akcije su se desile u 47 minuti, kada je proradila osovina Ilić – Božić, a ovaj posljednji je vrlo efektno dva puta poentirao za redom. Boris Lisica je svojim dalekometnim projektilima bacao u očaj vrlo nervoznog vratara Šprema, a Vedran Mataija kojeg su domaćini dobro "istukli" borio se je kao lav i usput 4 puta poentirao. Ovo definitivno nije bila večer Tomislava Špehara, koji je imao veliki broj tehničkih pogrešaka, ali mu to možemo oprostiti s obzirom na njegov dosadašnji doprinos u pobjedama ove ekipe.

U drugom poluvremenu briljirao je i vratar Vedran Šimunović koji je imao desetak bitnih obrana uz jedan obranjeni sedmerac.

Neoprezni startovi domaćina rezultirali su lakšim povredama Borotića, Beakovića i Mataije, ali treba reći da je utakmica protekla u vrlo korektnoj igri, da bi gledateljstvo na kraju ispratilo velikim aplauzom sve aktere utakmice uz skandiranje – "PRVA LIGA".

"Rovinj" – "Poreč" 28:35 (13:16)

Suci: Boris Iličić i Samil Kurtović (Rijeka) Nadzornik: Branko Kordić (Zagreb)

Šprem, Šaina, Červar 3, Radović, Rožman 7, Mitić 3, Bačić 3 (1), Sošić, Burić 3, Družetić 4, Babić 1, Živolić 2, Jašarević 2 i Hrvatin

Želimir Popović, Saša Ilić 2, Saša Borotić 5, Tomislav Špehar 4, Eduard Džoni, Vladimir Brčić, David Petrić 2, Ivan Božić 3, Davor Turković, Dean Turković, Vedran Šimunović, Vedran Mataija 4, Aleksandar Beaković 1 i Boris Lisica 14(6).

Preostaje još jedna utakmica u jesenskom dijelu prvenstva, a to je subotnji nastup u dvorani "Veli Jože" s početkom u 18 sati protiv ekipe "Umaga". Nadajmo se da će ekipa pred ispunjenim tribinama odigrati kvalitetnu predstavu i sa 100%-tnim učinkom završiti jesenski dio prvenstva.

– DB RK Poreč –

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email