NEWS

Rukomet: RK Poreč 25 : RK Agram-Medvešćak 31

18.02.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Rukomet: RK Poreč 25 : RK Agram-Medvešćak 31

Nakon dobre i korektne utakmice (naše subjektivno mišljenje) u kojoj su obje ekipe pokazale kvalitetan rukomet, porečki dečki su ipak morali priznati pobjedu boljima.

Iz Glasa Istre, 19.2.06.

Iznenađenje se ipak nije dogodilo, premda je »Poreč«, unatoč pregršt napadačkih grešaka, protiv favorita odigrao solidnu utakmicu i držao je gotovo do samoga kraja otvorenom. Međutim, »Agram Medveščak« je ipak demonstrirao svoju kvalitetu i na koncu zasluženo nanio Porečanima prvi domaći prvoligaški poraz. Za to je ipak najzaslužniji fantastični gostujući vratar Mario Kelentrić koji je s gotovo nevjerojatnih 27 obrana jednostavno »zaključao« svoja vrata. Takvu vratarsku prezentaciju publika u »Velom Joži« još nije vidjela.

Odličan početak domaćih nagovještavao je da će se borba za bodove voditi do samoga kraja. Porečki su rukometaši nakon prve četvrtine utakmice vodili s uvjerljivih 7:2, a da pri tom njihov vratar Sandro Uvodić nije još upisao ni jednu obranu. Međutim, Zagrepčani su potom konsolidirali redove, Kelentrić je počeo sa svojom simultankom, a njegove su obrane gostima omogućile niz kontri i polukontri te su u pet minuta serijom 5:0 poravnali (7:7), a do odmora se uspjeli odlijepiti na dva gola prednosti.

Od prvih minuta drugog poluvremena po razvoju situacije na terenu vidjelo se da će »Poreč« ipak teško zadržati bodove, jer su gosti do 36. minute stekli prednost od pet pogodaka (18:13). Međutim, Porečani nisu dozvoljavali da se utakmica već tada »završi«, već su konstanto hvatali prednost »agramera«, u nekoliko navrata se spustili na dva gola »minusa«, a u 46. minuti i na svega gol zaostatka (19:20). No, teško je opisati što je sve Kelentrić »poskidao« Porečanima, uvijek u trenucima kad su trebali dohvatiti prednost »medvjeda«, a nebrojivo je i koliko su usto »zicera« domaćini promašili, pogađajući u niz navrata i vratnicu, i upravo je ta loša realizacija odnijela pobjedu u Zagreb. U domaćim redovima najveće pohvale zaslužuje kružni napadač Stevan Popov koji je još jednom dokazao svoju klasu i bio potpuno ravnopravan u nadmetanju s našim reprezentativcem Renatom Sulićem. Valja istaći da su domaćini neraspoloženog reprezentativca Denisa Buntića limitirali na svega jedan gol

Dvorana SRC »Veli Jože«. Gledatelja 600. Suci: Matija Gubica (Petrijevci) i Boris Milošević (Osijek).

POREČ: Uvodić (6+0), Milinković, Borotić, Špehar 1, Mataija, Popov 7, Matošević 3, Kovač, Turković 7 (6), Beaković, Maraković 5, Šporčić 2, Laković, Gorenac.

AGRAM MEDVEŠČAK: Kelentrić (27+0), Jerković (0+0), Sulić 7, Bičanić 6, Bilić 1 (1), Knežević, Bešlić 1, Pašalić 2, Obac, Čupić 6 (2), Buntić 1, Vukić 3, Ostarčević 2, Grgić 2.

Sedmerci: Poreč 6 (6), Agram Medveščak 4 (3). Isključenja: Poreč 8, Agram Medveščak 10 minuta.

K. Klarić, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email