NEWS

Rukomet: RK "Gorica" – RK "Poreč" 28:29 (18:14)

23.10.2005. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Rukomet: RK "Gorica" – RK "Poreč" 28:29 (18:14)

VELIKA GORICA: Dvorana Srednje strukovne škole.

Gledatelja 400.

Suci: Lovrić i Petković (oba Zagreb).

GORICA: Bilušić (14), Lazić 4, Bekera, Škalić, Uremović 8, Bobić 2, Nedić 3, Jurinović, Dijanić, Svalina 6, Mesarov 2, Petrač 3, Konjar.

POREČ: V. Matošević (13+3), Milinković, Šimunović, Ilić, Borotić 4, Popov 2, T. Matošević 4, Beaković, Maraković 9, Šporčić, Laković 3, Lisica 7, Gorenac.

Sedmerci: Gorica 9 (6), Poreč 5 (5).

Isključenja: Gorica 2, Poreč 14 minuta.

Rukometaši Poreča ostvarili su u Velikoj Gorici upravo ono što su i priželjkivali. Svladali su domaću Goricu s taman dostatnim golom razlike i tako zabilježili svoju treću prvoligašku gostujuću pobjedu, s kojom su praktički s obje noge zakoračili u Ligu za prvaka.

Međutim, u prvom poluvremenu ništa nije ukazivalo na konačan rezultat utakmice. Pokraj indisponiranih i neprepoznatljivih Porečana, čija obrana nije bila na visini, domaćini su na krilima izvrsnih Svaline, Uremovića i vratara Bilušića dominirali igrom i stekli najviše četiri gola prednosti.

U drugom dijelu gosti su zbili svoje redove i zaigrali onako kako se od njih i očekivalo, a Valter Matošević je zaključao svoja vrata. Ubrzo su porečki rukometaši dostigli prednost Gorice, a petnaestak minuta prije kraja konačno i poveli s dva gola razlike, te preko Borotića propustili kontru za najveća tri pogotka prednosti. Kako je Poreč u tim trenucima zbog dva isključenja ostao sa svega četiri igrača na terenu, domaćini su ponovno preuzeli vodstvo od gola prednosti, međutim, tada je ključnu ulogu odigrao Lisica i s dva gola vratio prednost gostiju koju su oni znalački sačuvali do kraja.

Izvor: Glas istre, RK Poreč

Print Friendly, PDF & Email