NEWS

Rukomet: Poreč II – Buje 53: 25 – 23

25.11.2004. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Rukomet: Poreč II – Buje 53: 25 – 23
189rkporec-logo.jpg

Domaćini su briljantno odigrali u obrani, vrlo efikasno i brzo u napadu, pa je rezultat na semaforu u 9. minuti pokazivao 6:1, a u 17 11:2. Bio je to period igre u kojem je vratar Marko Rudonjić nanizao 5 obrana, od kojih jedna pripada obrani sedmerca, jučer najboljem strijelcu gostujuće ekipe Branku Radoševiću. Slijedi očekivani pad zbog niza tehničkih pogrešaka neiskusnih domaćina, ali i plod organiziranije gostujuće obrane. Punih 8 minuta ne uspijeva domaćin postići pogodak, da bi Dean Turković konačno u 25 "zabio" za trenutnih 12:7. Do kraja poluvremena svaka ekipa postiže po 3 pogotka za konačnih 15:10.

U nastavku utakmice gostujući trener Tadić se odlučuje za agresivniju obranu na Deanu Turkoviću koji je u prvom poluvremenu postigao 6 pogodaka, a sredinom drugog dijela i na "flaster" prema Vedranu Mataiji. Domaći napad je zbog toga izgledao rastrgan, ali je zato obrana vrlo učinkovita, pa gostujuća ekipa nije rezultatski nikad jače zaprijetila. U 40. minuti je bilo 20:13, slijedi sličan pad u igri kao i u prvom poluvremenu, ali sada "post" traje minutu duže, a dečkići postižu novi pogodak tek u 49. minuti za 21:18. Trener Mataija izmjenom vratara i uvođenjem Matije Rađakovića pokušava trgnuti ekipu, što mu djelomično i uspijeva, a suradnja braće Turković konačno donosi i rezultate. Upravo 4 posljednja pogotka su njihova i gosti iako blizu moraju priznati da su danas ipak zsluženo pobijedili.

Dean Turković se mnogo ispromašivao, ali je ipak bio ključ domaće pobjede, kao i izvrsni vratar Marko Rudonjić sa čak 17 obrana.

Ponovno je na tribinama bilo ljudi, ovom prilikom čak 130 što je jako dobra posjećenost za ovakve utakmice, porečki mladići ih nisu razočarali i to je ono najvažnije.

"Poreč 2" – "Buje 53"

Suci: Ljubomir Stojanović (Pula) i Samid Velagić (Labin) Nadzornik: Mario Juršić (Pula)

Marko Rudonjić, Ivan Gogala, Matija Rađaković 1, Marko Tomić, Vedran Mataija 3, Mario Galijot 3, Igor Perhat 3, Davor Turković 3, Ante Ðidara, Dean Turković 12(5), Marko Radović, Danijel Šimičić, Kristijan Sliško i Damir Šehić

Jergović, Vorić, Milivoj 2, Grbac 6, Bajić, Marić 1, Kostić, Andonovski 3, Radošević 9(2), Francheschini 2, Makovac, Zgrablić, Šaina i Basiaco

– AB, RK Poreč –

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email