NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Rukomet: POREČ – ARENA 37:35 (20:16), Poreč prvak druge lige zapad

18.04.2005. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Rukomet: POREČ – ARENA 37:35 (20:16), Poreč prvak druge lige zapad

U dobroj i neizvjesnoj utakmici, gdje su obrane bile lošiji dio obiju momčadi, gosti su bolje otvorili susret i bili u stalnom vodstvu, da bi domaćini u 16 minuti nakon što je Šimunović obranio sedmerac Tomaševu, iz polukontre poveli sa 10:8.Od tada pa do kraja poluvremena domaćini kontroliraju igru, vratar Šimunović ostvaruje učinak od 9 obrana, a Tomislav Špehar je nezaustavljiv. U 29 minuti domaćini imaju najveću prednost na utakmici – 19:14, a od većeg zaostatka puležane čuva izvrsni Ajdin Gračić koji uspijeva sakupiti 7 obrana.

Prednost od 4 pogotka u poluvremenu porečani neobjašnjivo gube u samo 3 minute i 27 sekundi, kada gosti nakon 4 tehničke pogreške domaćina iz polukontre sigurno poentiraju i vraćaju sve na početak – 20:20. Igra se gol za gol, a gosti ponovno dolaze u vodstvo 26:27 u 44 minuti. Tri minute kasnije dolazi do prijelomnog trenutka na utakmici, kada trener Ilić ulazi u igru, povezuje konce napada, tako da u 53 minuti domaćini dolaze do vodstva koje će biti nedostižno – 34:31. U tom je periodu ponovno vratar Šimunović zaključao svoja vrata, pa su domaćini mogli mirnije susret privesti kraju.

Na kraju spomenimo i publiku koja je iako malobrojna, počela "ulaziti" u igru, reagirati na situacije za vrijeme utakmice, što je vrlo pozitivno, kada znamo da će kvalifikacije za ulazak u viši rang takmičenja biti izuzetno teške, pa će tako samo BUČNA podrška iz publike biti od pomoći našim dečkima.

Spomenimo i to, da je prije početka utakmice stigla ugodna vijest iz Ogulina gdje je "Poreč 2" bio uspješniji od domaćina 20:31, na utakmici 23 kola III HRL – zapad 2.

Suci: Damir Herceg (Zagreb) i Robert Lozančić (Velika Gorica) Nadzornik: Ante Vučinović (Zagreb)

POREČ: Želimir Popović (2), Saša Ilić 3, Saša Borotić 6, Vladimir Brčić, David Petrić 3, Ivan Božić, Davor Turković 1, Dean Turković 8, Vedran Šimunović (15), Vedran Mataija, Tomislav Špehar 9 (1), Aleksandar Beaković 1, Tomislav Matošević 6 i Neno Gašpar

ARENA: Ajdin Gračić (14), Mirsad Jukan 1, Nikola Niki, Elvis Špac, Daniel Barišić, Nikola Rodin, Andrea Bašić 8, Kristijan Šegon 1, Ilija Lovrinović 6 (1), Velimir Tomašev 9 (1), Matej Slipčević (1), Damir Kolec 4, Damir Ivanković i Miljan Lisica 6

Print Friendly, PDF & Email