Rukomet: Počinje Paket24 Premijer liga

2021-09-11_21h48_08
11.09.2021. 21:48; ; Početna / Sport i rekreacija / Rukomet: Počinje Paket24 Premijer liga

Rukometaši Poreča nakon dvije utakmice EHF Europske lige okreću se početku domaćeg natjecanja. Paket24 Premijer ligu ove sezone ćemo gledati u malo drugačijem izdanju, a porečki klub našao se u Ligi A zajedno s PPD Zagrebom, Rudarom, Dubravom, Goricom, Umagom, Spačvom Vinkovci i Karlovcem. Drugi dio lige, točnije Ligu B čine Nexe, Sesvete, Dubrovnik, Trogir, Moslavina, Varaždin 1930, Bjelovar i Zamet.

Hrvatski rukometni savez tako je najviši rang natjecanja proširio na 16 klubova te podijelio u dvije lige u sklopu kojih će biti odigrano 14 kola. Tri najbolja kluba iz svake lige odlazi u Ligu za prvaka od kojih će, nakon novih odigranih susreta, dva najbolja igrati play-off za prvaka. Druga dva kluba igrat će za svoje mjesto u Europi, a peti i šesti ostaju na tim mjestima. Preostalih deset klubova svoje će natjecanje nastaviti u Ligi za ostanak od kojih će dvije najlošije plasirane momčadi ispasti iz lige, dok će sedmo i osmoplasirani igrati dodatne kvalifikacije s drugoplasiranim momčadima iz 1. HRL Sjever, odnosno, Jug.

Poreč je s pripremama počeo početkom kolovoza, a trener Ilija Lovrinović zadovoljan je odrađenim u tom periodu

‘’Počeli smo s pripremama otprilike kao i prošle sezone. Startali smo s 2. kolovozom i u tom periodu smo odrađivali dva treninga dnevno. Ujutro su igrači radili s kondicijskim trenerom Danielom Boškovićem, dok smo popodne odrađivali rukometne treninge. Mislim da smo dobro odradili taj pripremni period iako će nam trebati još malo vremena da se uigramo.’’

Brojni klubovi prošli su promjene ovog ljeta, od ozljeda, odlazaka u mirovinu i transfera, a slično nije izbjegao ni Poreč.

‘’U usporedbi s prošlom sezonom ostali smo bez petorice standardnih igrača. Nove sredine pronašli su Luka Moslavac, Antonio Pribanić, Filip Glavaš i Ivan Vekić, dok je Matej Medved odlučio zaključiti profesionalnu karijeru. Uspjeli smo pronaći igrače koji će ih zamijeniti. Stigli su Tomislav Bošnjak, David Vladić, Lucian Krajcar i Luka Vučić. Bošnjak bi uz par iskusnijih igrača trebao biti nositelj naše igre.  Nakon godinu dana pauze vratio se i Tim Thoss, kojem će sigurno trebati neko vrijeme da povrati  formu. Vladić, Krajcar i Vučić su mladi igrači i sigurno će im trebati nešto vremena da se uklope, a nastavit ćemo i davati priliku našim mladim rukometašima iz kluba’’, rekao je Lovrinović.

 

Print Friendly, PDF & Email