NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Rukomet: Lakše od očekivanja

15.03.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Rukomet: Lakše od očekivanja

Porečki su rukometaši ostvarili još jedan izvanredan rezultat; jučerašnjom su pobjedom u četrvfinalu hrvatskog kupa nad zagrebačkim prvoligašem «Dubravom» izborili «Final Four», što znači da će po prvi puta u svojoj povijesti učestvovati na završnom turniru četiri ekipe koje će odlučiti o pobjedniku hrvatskoga kupa.

Do ovog trenutka još je «Agram Medveščak» pobjedom protiv «Osijeka» to ostvario, a u toku današnjeg dana preostala dva sudionika ovoga turnira ćemo dobiti po završetku utakmica «Zagreb» – «Koteks Split», te «Bjelovar» – «Đakovo».

Od samog početka utakmice porečki je prvoligaš bio bolja ekipa, briljirali su Mario Šporčić, Tomislav Matošević i vratar Sandro Uvodić, pa je tako u 17 minuti rezultat bio 8:12. Na žalost, slijedi već poznata porečka kriza pa je tako 7 minuta kasnije rezultat na semaforu 14:14. U 27 minuti bilježimo jedino vodstvo domaće ekipe – 16:15.

Općenito karakteristika prvog dijela igre je izuzetno loše odrađen posao u obrani od strane Irfana Kovača i Tomislava Špehara. U nastavku utakmice, gostujuća ekipa ne želi dozvoliti nikakvo iznenađenje, pa tako u 43 minuti semafor pokazuje visokih 21:28, nakon jednog izvanrednog slaloma, kojeg je Elvis Laković napravio između čak četvorice domaćih igrača, pretrčavši 30-ak metara sa loptom.

Trener domaćih Kasim Kamenica je pokušao čestim izmjenama vratara zaustaviti nalete «Poreča», ali to jednostavno jučer nije bilo moguće, a kada se to i ostvarilo, na drugim vratima je stajao izvanredni Sandro Uvodić koji je dovodio domaćine u očaj. Slijedi nova kriza, koja je povezana sa isključenjem na dvije minute Tomislava Špehara, pa domaćini prave seriju od 4:0. Ipak, tri minute prije kraja na semaforu je 29:35, što je jasan znak da će gosti u polufinale, pa to domaćini obilato koriste i do kraja smanjuju poraz.

A.B., RK Poreč

Sportska dvorana Dubrava. Gledatelja 400. Suci: Barić (Čakovec), Belavić (Karlovac).

DUBRAVA: Lončar (12), Vladušić 2 (1), Knez 3, Zirdum, Kovačević 2, Mulabdić 4, Valčić 8 (1), Šarić 2, Koloper 4, Ribić 1, Magdić, Vranić 4 (1), Vozab 2, Vrselja (2).

POREČ: Milinković (1), Popov 5, Borotić, Špehar 3, Mataja, Matošević 9, Kovač 3, Turković 4 (4), Šimunović, Maraković 3, Šporčić 4, Uvodić (20+1), Laković 4, Gorenac.

Sedmerci: Dubrava 5 (3), Poreč 4 (4). Isključenja: Dubrava 8, Poreč 8 minuta

Alen Pačić, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email