NEWS

Rukomet: izvješće sa utakmice Senj – Poreč

11.10.2004. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Rukomet: izvješće sa utakmice Senj – Poreč

Susret dvije prvoplasirane momčadi nakon prva dva kola, pred prepunom dvoranom u Senju je pripao momčadi Poreča, iako teže nego što se to možda očekivalo.

Momčadi su se izmijenjivale u vodstvu sve do 17. minute, kada domaćin naglo odlazi na 3 pogotka razlike – 9:6, pa je trener Ilić prinuđen mijenjati obrambenu formaciju 6:0 koja je bila vrlo propusna, na 5:1. Prednost Senjana se ipak ne mijenja, u 21. minuti je 12-9, a Vedran Mataija je igrač koji našu ekipu drži "na životu", zabijajući 5 pogodaka iz isto toliko pokušaja. Odmah potom se budi i Boris Lisica, pa u 25 minuti porečani poravnavaju na 12:12; sa igračem više u napadu imaju mogućnost i povesti, ali neobjašnjivo dopuštaju domaćinu odlazak na odmor sa dva pogotka viška – 18:16. Stvar je za porečane bila još gora kada se uzme u obzir da je Boris Lisica imao 2 isključenja.

U drugom poluvremenu trener Ilić ubacuje Davora Turkovića i Petra Kovačića sa jasnim zadatkom "sređivanja" obrane, a obrana je upravo ono što je odlično funkcioniralo u prva dva kola. Rezultati se srećom odmah vide, u roku od 3 minute dolazimo do izjednačenja 18:18, a zatim i do vodstva koje do 48. minute iznosi 4 razlike – 29:33. Period je to igre u kojem vanjska linija Lisica-Ilić-Špehar preuzima odgovornost, te nemilosrdno puni mrežu domaćina. Ipak, slijedi novi pad u našoj ekipi, tako da je u 52. minuti rezultat poravnat na 33:33; nekoliko minuta se igra "gol za gol", sve dok dalekometnim projektilima Borisa Lisice i sigurnim prolazima Tomislava Špehara naši odlaze u 58.minuti na 36-39, te završnicu za nas čine puno mirnijom.

Pokazalo se još jednom da je Senj veoma neugodan domaćin, puna dvorana stvorila je prekrasnu atmosferu i učinila našoj ekipi utakmicu veoma teškom, a možemo konstatirati da će mali broj ekipa uzdignute glave napustiti Senj ukoliko domaćini budu igrali kao što su to učinili protiv nas.

U subotu, 16 listopada, u 19 sati naši će ugostiti "Mladi Rudar" iz Labina i to će nakon dugi niz godina biti prvi veliki istarski derbi u porečkoj dvorani.

"Senj" – "Poreč" 38:40 (16:18)

Suci: Damir Herceg iz Zagreba i Roberto Lozančić iz Velike Gorice Nadzornik: Saša Martinić iz Zagreba

Gregović, Krolo 8, Cvitković, Štokić 1, Pleša 9, Ljubotina 6, Erstić 1, Brdar, Orešković, Mrđen, Rukavina 6 (4), Babić, Ključanin 5 i Filipović 2

Želimir Popović, Saša Ilić 10 (4), Saša Borotić 2, Tomislav Špehar 8, Vedran Mataija 7, Vladimir Brčić, David Petrić, Ivan Božić, Davor Turković, Petar Kovačić 2, Dean Turković, Aleksandar Beaković 1, Boris Lisica 10 i Vedran Šimunović.

– Rukometni klub Poreč –

Print Friendly, PDF & Email