NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Rukomet: Ispali iz Kupa, ušli u Europu

20.05.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Rukomet: Ispali iz Kupa, ušli u Europu

Premda su očekivano izgubili u Našicama u polufinalu Kupa Hrvatske od prvaka »Zagreba«, atmosfera u autobusu na povratku je bila više nego vedra i rukometaši »Poreča« su se vratili kući pjevajući. Naime, rasplet situacije u završnici državnog kupa potpuno je bio prema predviđanjima i željama Porečana. U drugom polufinalu je »Agram Medveščak« savladao »Đakovo« i plasmanom u finale izborio nastup u europskom Kupu kupova, što znači da je svoje izravno mjesto u Challenge kupu prema trenutnom položaju na prvenstvenoj ljestvici Lige za prvaka prepustio »Poreču«. Drugim riječima, Porečani su nakon četvrtog mjesta u prvenstvu i polufinala Kupa Hrvatske u svojoj debitantskoj prvoligaškoj sezoni ostvarili još jedan veliki uspjeh, izborili pravo nastupa u jednom od europskih natjecanja, što opet znači da ćemo na jesen u »Velom Joži« gledati i rukometnu Europu.

Što se same utakmice sa Zagrepčanima tiče, ona će zbog vlastitog nastupa i »gorčine« s kojom su napustili parket kod porečkih rukometaša vjerojatno biti jako brzo zaboravljena. Nije se momčad iz »Velog Jože« ovoga puta uspjela suprotstaviti »zagrebašima« onako snažno i čvrsto kao do sada. Loš i nervozan ulazak u utakmicu, kao i u drugo poluvrijeme bili su presudni za na kraju uvjerljivu pobjedu prvaka. Utakmica je bila lišena svake neizvjesnosti već od samog početka. Nastavak su Zagrepčani otvorili još uvjerljivije, otišli na najviših »plus 11« čime je priča bila zaključena.


Izostala neizvjesnost

– Nismo odigrali na nivou prethodnih utakmica sa »Zagrebom« tako da o nekoj neizvjesnosti nije bilo riječi – komentira Krešimir Maraković, povratnik u momčad nakon propuštene dvije prvenstvene utakmice zbog ozljede. – Dosta nas je iz takta izbacila razlika koju su Zagrepčani napravili na početku utakmice. Kasnije smo kroz utakmicu imali i dobrih razdoblja, uspijevali se približiti, međutim nismo imali kontinuitet već smo dosta oscilirali, zbog čega se »Zagreb« uspijevao odlijepiti. Trener Ilić je pokušavao pronaći najraspoloženiju postavu, ali jednostavno nismo niti u jednom trenutku na parketu uspjeli spojiti nekoliko raspoloženijih igrača.

»Zagreb« je izgleda krajnje ozbiljno shvatio ovu utakmicu i od prve minute zaigrao maksimalno angažirano?

– Zaista su bili »napaljeni«, što se primjećivalo i po čvrstini njihove obrane. Očito smo im nametnuli tu ozbiljnost s kojom moraju uvijek igrati protiv nas i zato im je ovoga puta bilo teško zaprijetiti. Pored toga, nije ih vodio Lino Červar, pa si nisu htjeli dozvoliti situaciju da izgube baš kad njega nema na klupi.


Sudački kriterij

Vi ste u utakmicu ušli dosta nervozno, Gorenac je već u 15. sekundi zaradio isključenje?

– Mislim ipak da je to isključenje Gorenca nama na samom početku trebalo staviti do znanja da praktički nemamo što tražiti i da se u toj utakmici nikakvo iznenađenje neće dogoditi. Bespredmetno je govoriti o suđenju i vaditi se na kriterij, jer »Zagreb« je bio bolji i zasluženo nas pobijedio. Međutim, postavlja se pitanje zašto smo, uz takav kriterij, uopće trebali putovati u Našice. Za istu vrstu prekršaja zbog kojih smo mi isključivani, Zagrepčani su dobivali samo opomene.

Marakovićevo mišljenje može i biti subjektivno, ali je najbolju ocjenu dijeljenja pravde svojim negodovanjem na sudačke odluke dala sama neutralna našička publika, koja doduše može imati određene sklonosti prema slabijem, ali koja nije imala nikakvog razloga navijati za bilo koga. A narod koji svojim očima vidi što se događa na parketu ne možeš prevariti.

K. Klarić, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email