valfresco

Rovinjska bolnica za ortopediju od danas ponovno u pogonu

rovinj-bolnica
foto HINA/ Bolnica Prim. dr. Martin Horvat
27.04.2020. 21:42; Učitavanja: 103; Početna / Obavijesti / Rovinjska bolnica za ortopediju od danas ponovno u pogonu

Rovinjska bolnica za ortopediju i rehabilitaciju “Prim. dr. Martin Horvat” u ponedjeljak je ponovno krenula s radom dječje ambulante i bolničkom rehabilitacijom, uz pojačane mjere zaštite i prevecije širenja zaraze  koronavirusom.

“Rovinjska bolnica otvara svoja vrata, a za sada se otvaraju odjeli za bolničku rehabilitaciju. U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije testirali smo sve pacijente prije prijema i dobili potvrdu o njihovoj negativnosti na virus”, rekao je Hini ravnatelj rovinjske bolnice dr. Marinko Rade.

Ta će zdravstvena ustanova striktnim kontrolama i protokolima limitirati kretanja unutar bolnice i kreirati iznimno siguran prostor, kako za pacijente koji dolaze na liječenje, tako i za osoblje, naglasio je.

“Razradili smo visoke standarde prevencije koje moraju svi poštivati a pod posebnim režimom otvaraju se dječje ambulante, jer djeca moraju biti naš prioritet i u ovom trenutku”, dodao je ravnatelj Marinko Rade.

Rovinjska ‘koronavirus free bolnica’

Svi koji dolaze po ulazu u bolnici bit će podvrgnuti epidemiološkoj trijaži i beskontaktnom mjerenju tjelesne temperature. Sigurnost će biti maksimalna, faktički radimo na tome da bolnica bude najsigurnije mjesto u gradu, istaknuo je.

Podsjetio je da je bolnica u Rovinju “bila i ostala koronavirus free bolnica“, a upravo im ta činjenica omogućava ponovno otvaranje vrata u iznimno kratkom roku.

Također, postupno će se prilagođavati broj pacijenata na odjelu, na način da se zadovolji dovoljan razmak između svakog pacijenta u sobi te se zabranjuje ulazak trećih osoba na odjel osim radnika koji su prijeko potrebni za funkcioniranje odjela.

“Predvidjeli smo posebne protokole kretanja zaposlenika i pacijenata kako bi sveli kontakte na minimum”, rekao je ravnatelj Rade.

Poručio je pacijentima da sve prijave za terapiju zakazuju putem elektroničke pošte te da u zakazane termine dolaze u točno predviđeno vrijeme kako bi se što manje zadržavali u prostorijama bolnice.

Inače, dok bolnica nije radila, intenzivno se radilo na planovima i mogućnostima, te je isplanirano još sedam i pol milijuna kuna investicija koje se odnose na unaprjeđenje uvjeta pacijenata i uvođenje novih terapija i mogućnosti, a koje kreću u roku od dva mjeseca, naveo je ravnatelj rovinjska bolnica za ortopediju i rehabilitaciju “Prim. dr. Martin Horvat”.

(Hina)

Print Friendly, PDF & Email