ROVINJ: PROBLEMI S BAZENOM SVE VIŠE KOČE PLIVAČKI KLUB »DELFIN«

16.03.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / ROVINJ: PROBLEMI S BAZENOM SVE VIŠE KOČE PLIVAČKI KLUB »DELFIN«
966GO125752.jpg

Napisa o uspjesima plivača rovinjskog »Delfina« ima znatno manje nego ranije. Tome je zasigurno više razloga. Odlaskom Mateje Peteh, ponajbolje rovinjske plivačice koja je jedina plivala u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji, došlo je do velikog »propuha« među kategorijama. Klub raspolaže s tek šest mlađih juniora, koji su trenutno najstariji plivači, a sa 16 aktivnih natjecatelja ranije, spalo se na svega jedanaest. Uvjeti treniranja također su daleko od idealnih, pa je djecu koja su pretrpana školskim i izvannastavnim aktivnostima vrlo teško privoljeti kvalitetnijem treniranju.

– Nažalost, situacija u klubu nije najbolja – rekla je Bojana Bolković, trenerica »Delfina«. – Nakon ljeta, od prelaska u male bazene, imamo problema s brojem djece. Na juniorskom i mlađejuniorskom prvenstvu države nastupale su tek Maja Jukić i Katja Žufić, dok je na kadetskom nastupilo još četvero plivača, Vesna Juranović, Federica Košara, Nico Poropat i Aleana Sarilar. Prijašnjih godina na državnim smo prvenstvima znali nastupati s 14 plivača, dok se sad ta brojka za više od polovicu smanjila. Dok ostali plivači u razvijenijim klubovima u tim kategorijama treniraju do šest puta u vodi i dva put na suhom, mi jedva uspijemo izvući četiri treninga koje onda polovično kombiniramo sa suhim. Nažalost, to nije dovoljno za kvalitetnije rezultate.

Unatoč tomu Rovinjci u Zagreb nisu išli u turizam.

– U Zagrebu, na kadetskom prvenstvu smo izvukli svoj maksimum i donekle opravdali prošlogodišnje rezultate koji su nas visoko rangirali. Mislim da smo najkvalitetnije pripremljeni s obzirom na uvjete u kojima radimo. Nico je osvojio peto i šesto mjesto, Aleana je bila 11, a Federica 15. – zaključila je trenerica »Delfina«.

H. Iskra, Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email