NEWS

Rotor na Špadićima 11,8 mil. kuna, poglavarstvo Županije za motovunski zid izdvaja 400.000 kn od potrebnih 7 mil. kuna

28.03.2006. 00:00; Učitavanja: 50; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Rotor na Špadićima 11,8 mil. kuna, poglavarstvo Županije za motovunski zid izdvaja 400.000 kn od potrebnih 7 mil. kuna

Glas Istre, 29.3.06:

Od danas do 10. lipnja bit će zatvorena dionica županijske ceste Poreč – Višnjan od Kufci do Špadići zbog gradnje rotora u Kufcima i rekonstrukcije ceste, kako je aneksom ugovora Grad Poreč dogovorio sa Županijskom upravom za ceste. Promet od Poreča prema Višnjanu i Vižinadi odvijat će se zaobilazno preko Tara i Ipsilona u oba pravca. Djelomični pristup tijekom radova bit će omogućen naizmjeničnim propuštanjem vozila od raskrižja Vranići do prodavaonica Elektromaterijala i Silvacommercea.

Grad će u rotor, cestu, gradnju nogostupa i projektiranje ukupno investirati 11,79 milijuna kuna, a Županijska uprava za ceste četiri milijuna kuna. Radove izvodi pulska tvrtka Cesta.

Jutarnj  list, 29.3.2006.:

Motovunske zidine jedan su od simbola Istre i nikako nećemo dopustiti njihovo potpuno uništenje.

Stoga je ovih 400 tisuća kuna, koliko ćemo sada izdvojiti za njihovu sanaciju, samo dio pomoći i potrebnih sredstava za njihovu obnovu – rekao je istarski župan na današnjoj sjednici Poglavarstva obrazlažući zaključak o sufinanciranju sanacije urušenih motovunskih zidina. On je podsjetio da je za potpunu sanaciju urušenih motovunskih zidina potrebno gotovo sedam milijuna kuna.

– Već smo uputili zahtjev za pomoć Ministarstvu kulture, a nadamo se kako će se u našu akciju spašavanja zidina uključiti i talijanska regija Veneto – poručio je župan, dodavši kako je stanje zidina u Motovunu vrlo ozbiljno, “no ako cijela zajednica nešto ne poduzme, ono bi moglo i eskalirati”. Župan je najavio i pokretanje šire akcije prikupljanja sredstava za sanaciju motovunskih zidina, pohvalivši pritom Motovun Film Festival koji je već počeo sa svojim akcijama pomoći u obnovi motovuskih zidina

Print Friendly, PDF & Email