NEWS

Roland Kosinožić novi je predsjednik Gradske podružnice IDS-a Poreč

2021-08-10_10h00_41
10.08.2021. 10:01; ; Početna / Politika / Roland Kosinožić novi je predsjednik Gradske podružnice IDS-a Poreč

Roland Kosinožić iz Nove Vasi novi je predsjednik porečkog IDS-a, odlučeno je jednoglasno na nedavno održanoj Izbornoj skupštini gradske podružnice IDS-a Poreč.

Na Skupštini se birao i novi sastav predsjedništva, koji čine Toni Diklić (Baderna), Igor Jurković (Fuškulin), Vili Čuš (Veli Maj), Nevenka Teodorović (Červar Porat), Eugen Stanissa (Mate Balota), Silvija Milohanić (Varvari), Adrijano Jakus (Žbandaj), Boris Bulatović kao predstavnik talijanske nacionalne zajednice, potom Karla Žužić kao predstavnica Kluba mladih i Nensi Beato Baturić kao predstavnica Kluba žena IDS-a. Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i predsjednik Gradskog vijeća Zoran Rabar članovi su Predsjedništva po funkciji, a predstavljaju ogranak Joakim Rakovac, odnosno Anke Butorac.

Zahvalivši se na snažnoj podršci, novoizabrani predsjednik porečkog IDS-a Roland Kosinožić istaknuo je da će „dati sve od sebe u svom radu da spaja ljude te da bude spona između ogranaka.“

– Također, namjera nam je biti podrška i pomoć lokalnoj izvršnoj vlasti. uvjeren sam da ćemo svi zajedno raditi iduće četiri godine s jednim ciljem, za još uspješniji Poreč! Naš je grad lider u brojnim segmentima, a naša je zadaća da bude još ugodniji za život i poslovanje. Porečka podružnica IDS-a okrenuta je budućnosti,  ali to nipošto ne znači da ćemo se udaljiti od tradicionalnih vrijednosti koje su temelji naše stranke, naveo je Kosinožić.

Novi predsjednik porečkog IDS-a Roland Kosinožić ima 45 godina i poduzetnik je već dugi niz godina. Rođen je u Kopru 1975. godine i od rođenja živi u Novoj Vasi. Završio je rovinjsku talijansku gimnaziju a zvanju mu je stručni prvostupnik – inženjer politehnike.

– Vodim vlastito poduzeće od 1998. godine do danas. Poduzeće se bavi prodajom i popravkom mehanizacije koja se koristi u šumarstvu, poljoprivredi i hortikulturi. Tehničke sam struke, ali je talijanska gimnazija koju sam pohađao u Rovinju usadila u mene i ljubav prema tzv. polju društvenih znanosti. Volim, poznajem i kontinuirano proučavam povijesti i tradiciju svog zavičaja. Volim Istru i njene ljude svim srcem i želja mi je sačuvati što je više moguće od pozitivnih tradicionalnih vrijednosti koje su stvarane kroz stoljeća i kroz razne države i društvena uređenja koja su vladala ovim prostorima. Kao hobi, bavim se maslinarstvom.

. Uključio sam se u politiku najprije u mjesnom odboru i velika mi je čast što sam na lokalnim izborima postao gradski vijećnik kako bih svojim znanjem i trudom doprinio napretku našeg kraja, zaključio je Roland Kosinožić.

 

ISTARSKI DEMOKRATSKI SABOR

Print Friendly, PDF & Email