NEWS

Robotičari iz OŠ Vladimira Nazora u Vrsaru najbolji u Istri

24.02.2020. 18:53; Učitavanja: 176; Početna / Novosti / Okolne općine / Robotičari iz OŠ Vladimira Nazora u Vrsaru najbolji u Istri
robotičari-vrsar

Kao i protekle tri godine naša škola sudjeluje na natjecanjima Croatian Makers Lige u području robotike. Četvrtu godinu za redom učenici naše škole ostvaruju sjajne rezultate i plasiraju se na visoka mjesta ljestvice pod vodstvom njihove mentorice, učiteljice Kristine Lijović. Svake godine sudjeluju u 4. kola natjecanja, što zahtjeva mnogo sati programiranja robota. U nekim natjecanjima učenici sudjeluju pojedinačno, što znači da svog robota programiraju sami, a u nekima pak ekipno što zahtjeva programiranje u timu.

Obzirom da su jako marljivi, i ove godine imamo sjajne rezultate. Na 2. kolu natjecanja koje se provodi pojedinačno 1.mjesto u Istri osvojio je Mihael Maras, učenik 8. razreda, a odmah za njim 2.mjesto je osvojila učenica 6.razreda Pia Kovačić.

Sudjelovali su i na 3.kolu natjecanja koje se održalo 20.veljače 2020.godine u Osnovnoj školi Veli Vrh u Puli.

Među 7 ekipa osnovnih škola mlađe dobne skupine učenici 5.razreda Rea Trifunović, Filip Gugenski i Mateo Maras osvojili su 1.mjesto u Istri.

Učenici starije dobne skupine Pia Kovačić, Tonči Velenik, Andy Žiković i Mihael Maras među 9 ekipa iz Istre u svojoj su kategoriji osvojili sjajno 2. mjesto

Velike čestitke učenicima i mentorici! Želimo im puno uspjeha u daljnjim natjecanjima!

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email