NEWS
Laguna Ironman 800

Roberto Cerea, poznati talijanski chef restorana Da Vittorio s tri Michelinove zvjezdice, ljetovao u Hotelu Parentium Plava Laguna u Poreču

2021-09-01_10h36_17
01.09.2021. 10:39; ; Početna / Gospodarstvo / Roberto Cerea, poznati talijanski chef restorana Da Vittorio s tri Michelinove zvjezdice, ljetovao u Hotelu Parentium Plava Laguna u Poreču

Roberto Cerea, izvršni kuhar u Da Vittoria u Brusaportu, odlučio je ljetovati u Istri, boraveći u hotelu Parentium Plava Laguna u Poreču. Hotel je poznat i po restoranu Bacchus u kojem gosti mogu uživati ​​u tipičnoj istarskoj kuhinji u kombinaciji s finim izborom domaćih vina. Jedan je to od mnogih razloga zašto je Roberto Cerea odabrao ovaj hotel u Poreču.

Cerea je štovatelj hrvatske kuhinje: cijeni istarska maslinova ulja, tartufe, paški sir i korčulanska vina. “Hrvatska se može pohvaliti nekim vrhunskim proizvodima i smatram da njezina kuhinja ima veliki potencijal”, naglasio je. Izvrsna lokacija i usluga koju hotel nudi potaknut će ga na povratak čak i u posezoni.

Roberto Cerea dio je jedne od glavnih svjetskih gastronomskih dinastija: zajedno s majkom Brunom i svojom braćom Enricom, Francescom, Barbarom i Rossellom na čelu je grupe Da Vittorio, koja također uključuje restoran s tri Michelinove zvjezdice u Brusaportu, u blizini Bergama. U Italiji se samo 11 restorana može pohvaliti ovom titulom. Kulinarska povijest obitelji Cerea započela je 1966. godine, kada su Vittorio i Bruna Cerea otvorili svoj prvi Da Vittorio u Bergamu, usredotočujući se na riblju kuhinju. Strast i predanost ovom zanimanju tada su se prenijeli i na djecu, koja danas nastavljaju u istom duhu kao i njihovi roditelji: danas su Roberto i Enrico izvršni kuhari, Francesco je voditelj događaja, Rossella je generalni direktor i također vodi recepciju u Relais & Chateaux La Dimora, dok Barbara prati dobrotvorne aktivnosti. Kuhinja Cereasa povezana je s talijanskom tradicijom, ažuriranom inovativnim tehnikama i suvremenim okusom. U središtu njihove gastronomije je riba.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email