NEWS

Ribarski kamioni na rivu bez ograničenja

08.08.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Ribarski kamioni na rivu bez ograničenja

Naime, da bi se mogla primjenjivati, trebala je dobiti suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova, što se nije dogodilo zbog nezakonite odredbe da se blokirati mogu i osobna vozila parkirana na neprimjerenim mjestima. Zakon o sigurnosti prometa »lisice« predviđa samo za autobuse, teretne automobile, priključna vozila i radne strojeve.

Vijećnica Rajka Lesić Mudrić primijetila je još jednu nedorečenost, koja bitno ometa ribare.

– Odlukom o prometu nije reguliran promet vozilima za opskrbu ribarskih brodova i pretovar ribe na rivi. Ribarski kamioni, koji ulaze na rivu na posebnom mjestu, slijedom ove odluke također mogu prometovati samo od 4 do 10 sati i ne smiju biti teži od tri i pol tone. Komunalni pročelnik Milan Laković rekao mi je da se ribari izuzimaju iz ove odluke, ali to nigdje ne piše. Potrebno je to formalizirati zbog policije i inspekcije, rekla je Lesić Mudrić. Laković je pokušao protumačiti da je to regulirano jednim člankom u odluci, ali je utvrđeno da ipak nije tako, pa je usvojen prijedlog da se u odluku unese odredba o tome da ribarski kamioni mogu na rivu 24 sata dnevno, bez ograničenja.

Ta će odluka stupiti na snagu kad je odobri resorno ministarstvo, a već je najavljeno da će biti još izmjena jer su uočeni i drugi nedostaci.

S. M., Glas Istre, 8.8.2005. –

Print Friendly, PDF & Email