NEWS

Ribarska fešta na rivi u Vrsaru ovog petka, 1.9.2023. – FEŠTA OD MORA UZ ŽIVU GLAZBU I MORSKE SPECIJALITETE

ribarska 2023
29.08.2023. 14:56; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Ribarska fešta na rivi u Vrsaru ovog petka, 1.9.2023. – FEŠTA OD MORA UZ ŽIVU GLAZBU I MORSKE SPECIJALITETE

U ugodnoj atmosferi vrsarske rive uz miris i okus ribljih specijaliteta Vrsar dočekuje svoje posjetitelje na tradicionalnoj ribarskoj fešti, koja će se održati na rivi ovog petka, 1. rujna 2023. s početkom u 18 sati.

Osim tradicionalne ponude ribljih specijaliteta djeca će se moći zabaviti u dječjem kutku kojeg vodi vesela ekipa iz “Žutog kišobrana”. U sklopu kreativne radionice pod nazivom “Čuvari mora -papirnate ribice” djeca će izrađivati neobične papirnate ribice, jer ipak su ribe simbol morskog svijeta i podsjećaju na važnost očuvanja našeg mora. Radionice u dječjem kutku su besplatne.

Za dobru feštu pobrinut će se Funbox Band i Top of the Pop, a na pozornici će se im se pridružiti Klapa Teran i Folklorno društvo Pazin.

Morske i istarske delicije za gurmane

Gourmet ponudu čini šest punktova tematski podijeljenih na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje, sipe i hobotnice. Na štandovima će se moći kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kaneštrelama, kapešante, pedoći, riba na žaru, burger od tune, pašteta od tune i mnoge druge delicije.

Neizostavno ribarsko jelo svake Ribarske fešte u Vrsaru je brodet kojeg će na ovogodišnjoj fešti pripremati Ante Juran na štandu s plavom ribom  

Posjetitelji mogu kušati ili kupiti neki od gurmanskih suvenira, a za to će se pobrinuti istarski OPG-ovi članovi Udruge „Domaća web tržnica“, koji će tijekom Ribarske fešte ponuditi svoje proizvode. Tako će se na vrsarskoj rivi moći pronaći maslinovo ulje, likere, rakije, voće i povrće, prirodnu kozmetiku, lavandu, ručno izrađene drvene proizvode te štošta drugo.

Posljednja ovogodišnja Ribarska fešta održat će se u petak 22. rujna 2023. s početkom u 17.00 sati.

 

Web https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/ribarska-festa/

Facebook https://www.facebook.com/VrsarIstria

INSTA https://instagram.com/vrsarinspires/

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email