NEWS
valfresco

Rekreativni cestovni biciklistički maraton Istria Granfondo uz 700-tinjak biciklista iz 15 zemalja

Istria Grafnondo 2019_1
21.10.2019. 13:41; Učitavanja: 175; Početna / Lifestyle / Zabava / Rekreativni cestovni biciklistički maraton Istria Granfondo uz 700-tinjak biciklista iz 15 zemalja

Proteklog vikenda održano je osmo izdanje biciklističkog maratona Istria Granfondo sa startom i ciljem u Umagu u organizaciji klastera sjeverozapadne Istre. Ove godine ponovno je zabilježen velik broj sudionika, a čak 700 prijavljenih biciklista iz 15 zemalja otputilo se u biciklističku avanturu istarskim poluotokom. Istria Granfondo i ove se godine potvrdio kao najpopularniji rekreativni cestovni biciklistički maraton. Najbrojniji su bili sudionici iz Slovenije, Italije, domaći sudionici iz Hrvatske te iz Austrije i Mađarske.

Na 119 kilometara dugoj stazi Istria Granfondo Classic najbrži su bili Katharina Machner iz Austrije te Luca Fioretti iz Italije, dok su na nešto kraćoj, 94-kilometarskoj utrci Istria Granfondo Small prvi do cilja stigli Slovenci – Laura Šimenc te Andrej Guček. Na utrci su sudjelovali i jedan od najperspektivnijih biciklista na svijetu, Tadej Pogačar iz Slovenije, hrvatski državni prvak u cestovnom biciklizmu i na kronometru Josip Rumac te jedan od naših najiskusnijih biciklista, Radoslav Rogina.

„Ova utrka za mene je bila predivno iskustvo. Nikad prije nisam bio u Hrvatskoj, došao sam sam autom, a nakon 700 kilometara dočekala me fantastična dobrodošlica. Vozim puno Granfondo utrka na međunarodnoj razini, bio sam u Poljskoj, Francuskoj i Španjolskoj i moram priznati da me Hrvatska oduševila. Proći kroz cilj kao prvi zaista je nešto posebno i nezaboravno. Biciklizmom se bavim već 25 godina, a ove emocije s uzdignutim rukama možete doživjeti samo u posebnim prilikama. Čestitam svima na sjajnoj utrci, bit će mi zadovoljstvo ponovno se vratiti ovdje“, istaknuo je Luca Fioretti, apsolutni pobjednik ovogodišnjeg Istria Granfonda.

Startnu vrpcu u umaškom Stella Maris Resortu prerezali su gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, direktor Turističke zajednice Grada Umaga Milovan Popović te direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani Metka Bradetić. Navijači i biciklisti su nakon utrke imali prilike posjetiti kvalitetnu Expo zonu sa zanimljivim sadržajima popularnih sportskih brendova te atraktivnoj ponudi hrane i pića, uživati u organiziranom Pasta Partyju i službenom protokolu dodjele nagrada.

Jedna od posebnosti Istria Granfonda je kvalitetan startni paket, visoka razina osiguranja i logističke podrške te bogate feed zone. Vrijedne nagrade sponzora utrke dodjeljivale su se najuspješnijim sudionicima u 11 kategorija za svaku stazu, dok je apsolutni pobjednik Luca Fioretti osvojio vrijednu nagradu Keindl Sporta – bicikl Bianchi Via Nitrone 7 ALU Tiagra.

Posebno veseli činjenica da je na utrci Kids Granfondo u sklopu subotnjeg dijela manifestacije sudjelovalo gotovo 60 djece, a nedjelja je bila rezervirana za rekreativne bicikliste koji su u Novigradu uživali na Istria Granfondo Family & Gourmet Touru od 25 km. Biciklijada je privukla 130 sudionika, a biciklistički vikend u znaku Istria Granfonda u sjeverozapadnoj Istri ovim je trodnevnim događajem okupio gotovo 1000 sudionika, ali i jednako toliko posjetitelja u vidu njihove pratnje i zainteresiranih navijača.

Više informacija o manifestaciji moguće je pronaći na službenoj Facebook stranici, a sve detalje o rezultatima i vremenima natjecatelja na: live.protime.si.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email