NEWS
VALFRESCO sredina

Rekreativna MTB biciklijada Limes bike tour idealna za obiteljsko druženje u prirodi – Vrsar 27. travnja!

Rekreativna MTB biciklijada Limes bike tour idealna za obiteljsko druženje u prirodi (1)
18.04.2019. 11:42; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Rekreativna MTB biciklijada Limes bike tour idealna za obiteljsko druženje u prirodi – Vrsar 27. travnja!

Savršenu priliku za aktivno obiteljsko druženje u prirodi moći će iskoristiti svi ljubitelji bicikliranja 27. travnja u Vrsaru na rekreativnoj MTB biciklijadi Limes bike tour. Ova sasvim posebna biciklijada namijenjena je prvenstveno rekreativnim biciklistima i obiteljima s djecom, međutim, sudjelovati mogu i svi ostali koji žele uživati rekreirajući se kroz prirodne ljepote Istre.

Ovo je deveto izdanje biciklijade, a organizator je Turistička zajednica općine Vrsara. Start je predviđen u 10 sati na vrsarskoj rivi, a vozi se šumom Kontija, okolicom Limskog kanala te ponovo završava na rivi. Obavezno zaustavljanje predviđeno je iznad Gusarske pećine na obroncima Limskog kanala gdje će se svim sudionicima pružiti prilika za odmor tijela, ali i ponovno punjenje baterija za nastavak biciklijade jer se s ovog mjesta pruža prekrasan pogled koji „hrani“ sva osjetila.

Kako bi svi sudionici mogli svladati stazu, itinerer je podijeljen u dva dijela – Sport i Family. Dužina Sport staze je 30 kilometara od čega je 19,8 km makadam i 10,2 km asfalt s visinskom razlikom od 420 metara, a vozi se putem Riva Vrsar – šuma Kontija – Bralići – Gradina – Marasi/Medaki – Vrh Lima – Kloštar – Šuma Kontija – Riva Vrsar. Staza namijenjena prvenstveno obiteljima s djecom, Family staza, dugačka je 18 kilometara od čega je 15,1 km makadam i 2,9 kn asfalt uz visinsku razliku 90 metara. Itinerer Family staze je Riva Vrsar – šuma Kontija – Kloštar – Riva Vrsar.

Preporučeni bicikli za sudjelovanje su MTB bicikli, ali po stazi se mogu voziti i trekking i e-bicikli. Za sve one koji nemaju vlastiti bicikl omogućen je i najam električnih bicikala u Turističkom naselju Belvedere u Vrsaru, a rezervacija se može izvršiti na [email protected].

Cijena startnine je 55 kuna po osobi dok djeca do navršenih sedam godina ne plaćaju kotizaciju, a djeca od 8 do navršenih 12 godina imaju popust od 50% na cijenu programa. Stanovnici općine Vrsara oslobođeni su plaćanja kotizacije. Tijekom biciklijade osigurani su obrok i piće na odmorištu, vođenje tijekom vožnje s profesionalnim vodičem i pratiteljima, prateće vozilo te poklon paket.

Prijave i plaćanje startnine moguće su na dan rekreativne biciklijade i to na Rivi Vrsar od 8:30 do 9:45 sati, a plaćanje je moguće gotovinom.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna