NEWS
Best of Poreč

Rekonstrukcija Trga slobode bliži se zadanim rokovima, 15. svibnja

26.04.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Rekonstrukcija Trga slobode bliži se zadanim rokovima, 15. svibnja
591PICT2082.JPG

Veći dio Trga je popločen, blještavilo koje doslovno tjera suze na oči novost je za koju projektanti nisu znali kad su se odlučili raditi sa kirmenjakom 🙂 To će se blještavilo smanji u ljeti, kada ima puno više sunca, zar ne ?

Zadani rok 15. svibnja, kada će na Trgu biti gotovi svi grubi radovi, bliži se brzo, za neke i prebrzo. Ulica Nikole Tesle tek je dobrano načeta, ali možda u grube radove ne spadaju radovi popločenja, već samo radovi gdje su prisutni građevinski strojevi.

Sadnja magnolija nije počela, jer je izvođač morao prvo fugirati ploče koje se nalaze oko predviđenih rupa, a sada se fuge moraju i osušiti. Hoće li i kako magnolije rasti u ulici Bože Milanovića, gdje su rupe u čistom, tvrdom kamenu i gdje je njihov obujam puno manji od predviđena 3m3 ?

Ulica Aldo Negri dobija podlogu za asfaltiranje, a na svojem vrhu, spoju sa Kandlerovom, ima novi arhitektonski izum: razbijač kotača kamiona ili automobila. Kako drugačije nazvati izbočinu pločnika koja sužava skretanje pod pravim kutem i tako zadaje velike poteškoće svakom vozilu većem od Smart-a?

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani