NEWS

Rebalansom porečkog proračuna za 58 posto povećan iznos za kulturu

14.08.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Rebalansom porečkog proračuna za 58 posto povećan iznos za kulturu
880GO151077.jpg

 POREČ – Izmjenama i dopunama porečkog gradskog proračuna rashodi za kulturu povećani su 58 posto, odnosno za 3,9 milijuna kuna, od čega najveći dio, 3,75 milijuna otpada na dovršetak rekonstrukcije kazališta, a nešto manje od 200 tisuća kuna za plaću muzejske pedagoginje, zaposlene početkom godine. To radno mjesto nije bilo predviđeno u proračunu za ovu godinu.

Za rekonstrukciju kazališta, koju je buzetski Grading KUK počeo 14. ožujka i koja bi trebala biti dovršena prije Božića, Pučko otvoreno učilište uzelo je kredit od 6 milijuna kuna, za koji je jamčio Grad. Međutim, taj iznos nije dovoljan jer je ugovor s izvođačem potpisan na 9,7 milijuna kuna pa je uoči početka radova poglavarstvo predložilo da se prvim izmjenama i dopunama gradskog proračuna osigura ostatak potrebnog novca. Rekonstrukcija kazališne i zgrade Pučkog otvorenog učilišta te opremanje kina ukupno su procijenjeni na približno 14,5 milijuna kuna, od kojih je dio utrošen već lani za nabavu kinoopreme i stolica. Ostatak novca namijenjen je unutrašnjem uređenju zgrade, po projektu Aleksandre Kostrenčić-Krebel. Rekonstrukcija kazališta odvija se po projektu Eligija Legovića, koji je uključivao i dogradnju zgrade na mjestu ljetnog kina te uređenje parka između kazališta i Gradske vijećnice. Projekt će se realizirati u fazama, a početkom godine gradonačelnik Edi Štifanić rekao je da dogradnja nije prioritet. Međutim, ljetno kino očito više neće biti otvoreno, jer je novi direktor gradskog poduzeća Parentium Alen Benković na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća drugu fazu kazališta spomenuo kao prioritetni projekt.

Piše: S. M.

Print Friendly, PDF & Email