NEWS
LUTRIJA T

Razvoj karijera u kampingu: Dan otvorenih vrata 18/5

2023-05-13_12h19_19
13.05.2023. 12:23; ; Početna / Gospodarstvo / Razvoj karijera u kampingu: Dan otvorenih vrata 18/5

U sklopu svojih redovnih aktivnosti na promociji zanimanja i zapošljavanja u turističkom sektoru, Kamping udruženje Hrvatske, u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, pokrenulo je tijekom 2022. godine projekt pod nazivom „Razvoj karijera u kampingu kao jednom od najatraktivnijih i najperspektivnijih segmenata održivog turizma RH“.

Dani otvorenih vrata kampa održati će se 18. svibnja 2023. u jednom od najboljih hrvatskih kampova, kampu Polari u Rovinju (Maistra d.d.), s početkom u 9:30 h. Događaj je osmišljen radi intenziviranja suradnje i interakcije između poslodavaca u turizmu te srednjoškolskih i visokoobrazovnih institucija, kao i zainteresirane šire javnosti, budući da je aktivnost ujedno namijenjena i nezaposlenim osobama u svrhu njihova poticanja na rad u turizmu, ali i postojećim turističkim djelatnicima koji teže ka stjecanju novih znanja i iskustava.

Predstavnici kampa i odjela ljudskih potencijala povest će sudionike u stručno-edukativan obilazak radi dobivanja uvida u specifičnosti i potrebe rada u kampu, kao i samu organizacijsku strukturu te opise pojedinih radnih mjesta. Sudionici će tako iz prve ruke saznati kako izgleda rad na recepciji, u sektoru hrane i pića, domaćinstva, hortikulture i slično, pri čemu će moći dobiti odgovore na sva dodatna pitanja.

Tijekom 2022. i 2023. godine Kamping udruženje Hrvatske provelo je već čitav niz projektnih aktivnosti na teritoriju čitave RH, među kojima valja istaknuti gostujuća predavanja u školama i na fakultetima, upoznavanje učenika i studenata s budućim poslodavcima u sklopu 16. Kamping kongresa Hrvatske, a objavljena je i zasebna online sekcija u sklopu portala Camping.hr, „Razvoj karijera u kampingu – sve što trebate znati“, sve kako bi se učenike i studente dodatno motiviralo na razvoj karijera u kampingu i turizmu općenito, budući da je riječ o jednoj od najperspektivnijih grana hrvatskog gospodarstva.

Partneri projekta: Hrvatska udruga turizma, Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, Maistra d.d., Turistička zajednica Istarske županije, Strukovna škola Eugena Kumičića (Rovinj), Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković (Pula).

Zbog same organizacije događaja, molimo Vas da svoj dolazak prijavite putem maila: [email protected]

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email