NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Raznovrstan program i efektna završnica

30.04.2006. 00:00; ; Početna / Kultura / Raznovrstan program i efektna završnica
237GO134390.jpg

Raznovrsnim i zanimljivim izborom programskih točaka učitelji su predstavili svoje umijeće sviranja i to solističkim i skupnim nastupima.

Uigrani i dojmljivi trenuci ostvareni su nastupom na gitari Vlade Brozovića koji je odsvirao »Varijacije na Mozartovu temu« F. Sora te efektnu skladbu »Primavera portena« A. Piazzolle kao i solo na harmonici Ane Šterpin koja je odsvirala razigrani »Španjolski ples br. 5« E. Granadosa. Paganinijevo umijeće skladanja za violinu prezentirala je Sanja Pančevski uz suptilnu glasovirsku pratnju Suzane Ursić u skladbi »Menuet«, a potom su flautistica Samanta Stell koju je za glasovirom pratila Aleksandra Orbanić izvele dva stavka pod nazivom »Buenos Aires« i »Moskva« iz skladbe »Putujuća flauta« A. Kabilja.

Kvartet harmonika u sastavu Ana Šterpin, Sanja Radetić Fatorić, Vilijana Šugar i Anamarija Lovrečić s puno su žara i smisla za komorno muziciranje izvele skladbu »Novitango« A. Piazzole u obradi Saše Bastoleca. Uslijedila je skladba »Paçoca« C. Machade koju su izveli Sanja Pančevski na violini uz gitaristički nastup Ante Radnića te interesantni komadi za trio u sastavu Sanja Pančevski (violina), Ivan Šugar (saksofon) i Ante Radnić (gitara). Riječ je o skladbama »Czardas« V. Montia i »Zorba´s dance« u kojima su pokazali dobar zajednički nastup kao i odličan odabir glazbenog materijala koji je posebno dojmio mlađu publiku.

Tenor Zoran Tomaić, kojeg je na harmonici pratila Ana Šterpin, izveo je Scarlattijevu »O lasciate mi morir Arietta« i »Musica proibita« S. Gastaldona, da bi uslijedio odličan nastup kvarteta u sastavu Samanta Stell (flauta), Dušan Nožica (glasovir), Sandro Peročević (kontrabas) i Adriano Bernobić (bubanj) koji su uigrano, tehnički dotjerano i s puno osjećaja za jazz muziciranje izveli »Jazz suitu« C. Bollinga ( Baroque and blue/Javanese).

Šlag na kraju koncertne večeri bio je dojmljiv nastup učitelja u izvedbi skladbe »Adios nonino« A. Piazzole u efektnoj završnoj ekstazi raznolikog ritma, što je publika ispratila dugačkim i energičnim aplauzom.

D. Cukola Zeneral, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email