NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Razgovor s autorom Eugen Varzić – Ma de – galerija Pet kula, Motovun

eugen varzic (67)
Fotografija Boris Baran
13.09.2023. 10:55; ; Početna / Kultura / Razgovor s autorom Eugen Varzić – Ma de – galerija Pet kula, Motovun

Nakon velikog otvorenja samostalne izložbe Ma de, koje je po broju posjetitelja i reakcijama nadmašila sva očekivanja i predstavila nešto što se na događajima takvog tipa rijetko ili gotovo nikada ne vidi, ove subote, 16. rujna 2023. godine s početkom u 19 sati, likovni umjetnik Eugen Varzić poziva sve zainteresirane, ili one koji žele još jednom doživjeti samostalnu izložbu Ma de u Motovunskoj galeriji Pet kula, da se pridruže vodstvu kroz izložbu, odnosno razgovoru s autorom.

Posjetitelji će imati priliku započeti večer gledajući kratki dokumentarni film “MA DE” u kinu Bauer, a zatim će autor projekta, Eugen Varzić, osobno provesti zainteresirane kroz postav izložbe u galeriji Pet kula.

Osim što ćete moći uživati u umjetničkim djelima koja su bila izložena u prestižnim galerijama i muzejima diljem Hrvatske i svijeta, neka od tih slika trenutno su dio važnih svjetskih umjetničkih projekata. Jedna od slika čak je odmah nakon otvaranja izložbe otputovala na izlaganje u Sjedinjene Američke Države.

Ovaj neformalni razgovor sa samim autorom pružit će vam uvid u proces stvaranja projekta “Ma de”, uvjete pod kojima je nastao, razloge za stvaranje filma, i zašto je došlo do značajnog zaokreta u njegovom likovnom izrazu. Također, imat ćete priliku saznati zašto je Motovun odabran kao inspiracija za ovu jedinstvenu izložbu.

Očekujemo vašu nazočnost na ovoj posebnoj večeri umjetnosti i dijaloga. Slobodno postavite pitanja autoru i dublje zaronite u svijet “Ma de” projekta.

Projekt podupiru Općina Motovun i Turistička zajednica Motovun.

 

Fotografija Boris Baran

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email