NEWS
valfresco

Raspisan natječaj za izgradnju vrtića i jaslica u Dračevcu – rok za dostavu ponuda je 9. travnja

trenutno stanje
30.03.2019. 09:00; Učitavanja: 147; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Raspisan natječaj za izgradnju vrtića i jaslica u Dračevcu – rok za dostavu ponuda je 9. travnja

Grad Poreč-Parenzo je, zajedno s Dječjim vrtićem Paperino, raspisao natječaj za izvođenje radova na rekonstrukciji i prenamjeni objekta javne namjene u dječji vrtić i jaslice u Dračevcu. Rok za dostavu ponuda je 9. travnja 2019.

Podsjetimo, Poreč je u siječnju 2019., za izgradnju vrtića i jaslica u Dračevcu od Ministarstva poljoprivrede dobio 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske – projekt koji je DV Paperino, uz podršku Grada prijavio na otvoreni natječaj. Ukupan iznos projekta iznosi 3.223.194 kuna, a intenzitet sufinanciranja je 80%.

Projektom je predviđena rekonstrukcija postojeće javne građevine u Dračevcu u dječji vrtić kvadrature 223,60 m2 koji se sastoji od dvije etaže: prizemlja u kojem se nalaze dvije grupe (jaslička i vrtićka) i popratnih prostorija, te kata na kojem se nalazi popratne prostorije u funkciji dječjeg vrtića.

– Protekle dvije godine izgradili smo školu u Žbandaju i školu u Finidi, te vrtić u Velom Maju. Sad nastavljamo s ulaganjima u naše najmlađe, i nadamo se da će, ukoliko postupak javne nabave bude prošao u redu i bez žalbi, već ove godine dobiti novi vrtić i jaslice u Dračevcu. Time nastavljamo izgradnju manjih vrtića po prigradskim naseljima, jer smo do sad imali vrlo pozitivna iskustva kako djece i roditelja, tako i , rekao je povodom otvorenja natječaja porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Navedeni projekt omogućit će da dvije skupine iz prigradskih naselja pohađaju novi dječji vrtić i jaslice, te će se također doprinijeti atraktivnosti samog naselja i rastu njegovog razvojnog potencijala,  poboljšanju kvalitete života mještana, te poticanju rasta  i društveno-ekonomske održivosti.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S