NEWS

Radovi s likovne kolonije u Maloj galeriji

07.03.2010. 00:00; ; Početna / Kultura / Radovi s likovne kolonije u Maloj galeriji
374114988.jpg

Izložba radova s 27. likovne kolonije održane prošle jeseni na otoku Sveti Nikola u organizaciji porečke turističke tvrtke Riviera iz grupacije Valamar otvorena je u Maloj galeriji pred brojnim sugrađanima i gostima.

Sedam likovnih radova proizašlo je iz ruku isto toliko umjetnika: Venecijanca Silvestra Lodija, slikara i predavača na akademiji, Austrijanca Marija Delpra, profesionalnog kipara s atelierom u Beču i Indiji, i njegovog sunarodnjaka Richarda Kapleniga, koji živi i djeluje na relaciji Beč – Venecija, Slovenaca Darea Birse, Dušana Kirbiša i Bojana Bense, profesionalnih umjetnika s ljubljanske Akademije likovnih umjetnosti, i od domaćih snaga Tomislava Brajnovića, Zagrepčanina koji već duže vrijeme djeluje u Rovinju.

Ovogodišnji su sudionici umjetnici raznolikih obrazovnih ishodišta, generacijskih kodova, mjesta rada i življenja, te vizualnih izričaja, kako ih je definirao selektor Đanino Božić, i sam umjetnik s bogatom mrežom poznanstava koja mu omogućuje da svake godine u Poreč dovede kvalitetne umjetnike.

Gosti kolonije svi su redom profesionalci s izgrađenim stvaralačkim konceptima. Iako ponajviše vjerni slikarskom mediju, u njihovim se djelima odražavaju i iskustva različitih konceptualnih pristupa svojstvenih modernoj umjetnosti. Izložba ostaje otvorena do 20. ožujka, a može se pogledati svakim danom osim nedjelje od 10 do 13 i od 17 do 19 sati.

(V. HABEREITER, Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email