NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Radovi na zamjeni podzemnih spremnika na Peškeri – parkiralište kod DM-a van funkcije cca 15 dana !

20200911_082247_resized (003)
18.09.2020. 10:56; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Radovi na zamjeni podzemnih spremnika na Peškeri – parkiralište kod DM-a van funkcije cca 15 dana !

Započete investicije na ugradnji podzemnih spremnika za sakupljanje komunalnog otpada, nastavljaju se u narednim tjednima. Od planiranih sedam ( 7 ) lokacija na njih pet ( 5 ) su izvršeni radovi te su spremnici u upotrebi, a za primijetiti je da su ih  korisnici dobro prihvatili. Radovi na postavi spremnika na preostale dvije lokacije u planu su za izvođenje do kraja ove poslovne godine pri čemu prva od preostale dvije, i to ugradnja odnosno zamjena postojećih spremnika na parkiralištu Peškera kreće slijedećeg tjedna točnije, u ponedjeljak, 21. rujna 2020. godine.

Za navedenu lokaciju, na k.č. 370 k.o. Poreč,  dobivena  je koncesija za pomorsko dobro, te ishođena pravomoćna građevinska dozvola.

Budući se radi o specifičnoj lokaciji za potrebe izvođenja radova izrađen je Elaborat privremene regulacije prometa, pri čemu je istim tijekom trajanja radova pristup parkiralištu onemogućen. Ovim putem molimo građane koji koriste predmetno parkiralište na suradnju i strpljenje, ta da za potrebe parkiranja svojih vozila u tijeku građevinskih radova koriste okolne ulice, točnije ulicu Nikole Tesle, ulicu Otokara Keršovanija i ulicu Joze Šurana.

Radovi bi trebali biti završeni u najkraćem mogućem roku, ali ne dulje od 15 dana.

Kao što je uvodno i navedeno, još jednom podsjećamo da je u ovoj godini na području užeg centra grada ugrađeno pet setova podzemnih spremnika za koje je dobivena uporabna dozvola te su isti u funkciji, a radi se o spremnicima u Partizanskoj ulici, ulici G. Caprin, obala Matka Lagine te dva seta na samoj Gradskoj rivi.

Svaki set podzemnih spremnika  sastoji se od 4 podzemna spremnika od kojih je jedan  namijenjen za sakupljanje miješanog komunalnog otpada, dok su ostala tri spremnika  namijenjena za odvojeno sakupljanje papira, stakla, plastike i metala, a za otvaranje istih potrebno je koristiti karticu koju građani dobiju na  svoju kućnu adresu.

Sve dodatne informacije oko samih radova te načina i mogućnosti korištenja spremnika mogu se dobiti na telefonski broj 091 434 3322 .

Usluga Poreč d.o.o.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email