NEWS

Radovi na obnovi prometnice od Lacopa do Parensa odvijaju se prema planu, rok za dovršetak je početak lipnja 2021.

radovi1 (2)
10.05.2021. 16:35; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Radovi na obnovi prometnice od Lacopa do Parensa odvijaju se prema planu, rok za dovršetak je početak lipnja 2021.

U tijeku su radovi na obnovi prometnice Lacop – Parens u Poreču koji se odvijaju se planiranom dinamikom. Podsjetimo, radi se o dionici nekadašnje državne D75 ceste, koja je izgradnjom porečke zaobilaznice u punom profilu, došla pod lokalnu ingerenciju.

Projekt obnove podrazumijeva rekonstrukciju kolničke rekonstrukcije u pravcu sjever – jug: odnosno, od kružnog raskrižja na ulici M. Vlašića kod centra Lacop do križanja s kružnim raskrižjem Parens, te pravac istok – zapad: od križanja s ulicom B. Parentin do križanja s ulicom koja vodi do Obrtničkog doma. Planirana je rekonstrukcija kolničke konstrukcije u dužini od oko pola kilometra, zamjena dotrajale semaforske opreme, signalnog uređaja i ostale pripadajuće opreme. Na sva četiri privoza u zoni raskrižja su planirani nogostupi širine 2,00 m, koji su prošireni zbog veće sigurnosti pješaka, a dodaje se nogostup na sjeveroistočnom dijelu raskrižja i pješački prijelaz. 

Tijek radova na terenu danas je obišao porečki gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav, Marino Poropat. – Dovršetkom ove dionice imat ćemo u potpunosti obnovljene glavne prometne pravce u gradu, rekao je gradonačelnik Peršurić, podsjetivši kako je već ranije obnovljena dionica nekadašnje D75 kroz grad, dok je 2017. porečka zaobilaznica dovršena u punom profilu. Podsjetio je kako je nedavno dovršena i sanacija Creske ulice, dok je u planu za dalje nastavak obnove lokalnih cesta kroz suradnju sa Županijskom upravom za ceste u čijoj su ingerenciji, ali i rasterećivanje nekih od glavnih prometnih pravaca poput Ulice Mate Vlašića izgradnjom međuzaobilaznice Rident – Gulići – OŠ Finida – Ul. Mate Vlašića – Vukovarska ulica.

Ukupna vrijednost projekta je oko 2,5 milijuna kuna + PDV, izvođač radova CPK d.d. iz Kopra odabran je kao najpovoljniji ponuditelj u postupku javne nabave, dok će nadzor vršiti porečka tvrtka V.T.M. d.o.o. Rok za dovršetak radova je 45 dana, odnosno do početka lipnja.

Tijekom radova promet se odvija obilaznim pravcima kroz grad, a mole se svi sudionicu u prometu za razumijevanje i strpljenje tijekom izvođenja radova.

DCIM/100MEDIA/DJI_4665.JPG

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email