Radošević: Istarske općine umjesto da rješavaju problem otpada zapravo ga produbljuju

12.10.2005. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Radošević: Istarske općine umjesto da rješavaju problem otpada zapravo ga produbljujuTo je, kako je istaknula Milena Radošević, članica Zelene Istre vrlo zabrinjavajuće jer pokazuje da istarske općine umjesto da rješavaju problem otpada, zapravo ga produbljuju.
U cijeloj priči dobro je to što su na ovaj deponij smeća ukazali mještani i tako pokazali svoj stav prema ovom problemu.
Mještani su Zelenoj Istri prijavili i ilegalni deponij u Ližnjanu na putu prema Marleri. Zelena Istra učestalo iz Ližnjana prima dojave o neadekvatnom zbrinjavanju otpada. Ližnjan, kako saznajemo nema komunalnog redara, kao ni uostalom većina drugih istarskih općina: To im je navodno preskupo.
Možda kratkoročno i jest, no koliko će tek biti skupa sanacija tla i voda koji će biti zatrovani opasnim smećem? Na to izgleda nitko ne pomišlja
Mi na području Poreštine “naravno” nemamo takvih problema. Kamo i kako otpad odlažu poduzetnici, posebno oni iz građevinarske branše, vidljivo je čim slučajno zalutamo van “urbane” sredine samog grada. Uostalom, dovoljno je pogledati na vijest o Eko patroli Tarske škole (članak)

Print Friendly, PDF & Email