Radno ljeto u Općini Kaštelir-Labinci: Uređene brojne ceste i predana prijava za bespovratna sredstva za izgradnju dječjeg vrtića

Potpis Ugovora djecje igraliste Rogovici
17.08.2021. 10:32; ; Početna / Slider / Radno ljeto u Općini Kaštelir-Labinci: Uređene brojne ceste i predana prijava za bespovratna sredstva za izgradnju dječjeg vrtića

Kada je u pitanju razvoj i dobrobit Općine Kaštelir-Labinci, to znači da se u ovim područjima mora kontinuirano raditi, 365 dana u godini. Zbog toga je općinsko ljeto bilo radno, i realizirano je više značajnih projekata koji će unaprijediti i poboljšati život naših stanovnika.

U prvom redu, intenzivno smo se posvetili održavanju cesta takozvanim frezanim asfaltom, čime smo riješili problem podizanja prašine te vožnju učinili sigurnijom i ugodnijom. Uredili smo više od 9000 m2 nerazvrstanih cesta na području Općine Kaštelir-Labinci te više od tri kilometra ostalih cesta. Iskreno vjerujemo da će nakon obavljenih radova naši mještani biti vrlo zadovoljni, jer je riješen probem već spomenute prašine koja je stvarala mnogo neugodnosti u ljetnim mjesecima.

Nastavili smo i s velikim te iznimno značajnim projektom izgradnje dječjeg vrtića, na način da smo se tijekom srpnja prijavili na netom otvoreni natječaj za EU fondove za mjeru 7.4.1, predavši dokumentaciju kako bismo dobili 80 posto bespovratnih sredstava za izgradnju vrtića. Dokumentacija je bila spremna još prošle godine i čekalo se otvaranje natječaja, a projekt izgradnje novog vrtića vrijedan je ukupno 9,3 milijuna kuna. Suglasnost za prijavu na natječaj dalo je i Općinsko vijeće, a već je spremna i građevinska dozvola. Novi vrtić imat će 700 četvornih metara, i kapacitet za ukupno 70 djece (dvije vrtićke i jednu jasličku skupinu).

A da su najmlađi među prioritetima kada je rad Općine u pitanju, dokazuje i potpisivanje ugovora za izgradnju i opremanje dječjeg igrališta, kako bi se u naselju Rogovići stvorili nužni uvjeti za sigurnu igru djece na dječjem igralištu.

  • Izgradnjom i opremanjem dječjeg igrališta povećat će se kvaliteta života i omogućit aktivno provođenje slobodnog vremena djece. Cilj ovog projekta je i poticanje djece da se bave sportom te borave na svježem zraku, a s radovima krećemo već početkom rujna – rekao je Đulijano Petrović, načelnik Općine Kaštelir-Labinci.

 

No ni tu nije kraj aktivnostima kada su djeca u pitanju, s obzirom da je i za ovu godinu dogovorena Ljetna škola Kaštelir, koja će trajati od 23. kolovoza do 03. rujna. Namijenjena je djeci u dobi od prvog do trećeg razreda s područja naše općine, besplatna je, i djeca će na njoj imati mogućnost učenja, igre i druženja. Bit će to nezaboravno iskustvo, jer će djeca moći naučiti, primjerice, kako se radi tradicionalna istarska tjestenina, ali i isprobati tehniku speleološkog penjanja u Jami Baredine.

Uz sve navedeno, Općina intenzivno radi i na digitalizaciji uprave, što će omogućiti veću tranparetnost i bolju interakciju sa svim mještanima.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email