Radionice Zdravog grada Poreč i porečke talijanske osn. škole usmjerene jačanju samopoštovanja porečke djece

ja i drugi 3
13.12.2021. 09:02; ; Početna / Lifestyle / Ostalo / Radionice Zdravog grada Poreč i porečke talijanske osn. škole usmjerene jačanju samopoštovanja porečke djece

Talijanska osnovna škola – Scuola elementare italiana Bernardo Parentin Poreč – Parenzo (TOŠ) u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti (MBO) aktivno se uključila u program prevencije ovisnosti u suradnji sa Zdravim gradom Poreč. Među ostalim programima u školi je održan i ciklus radionica s ukupno 50 učenika V.,VI., VII. i VIII. razreda  naziva „Ja i drugi.” Radionice je osmislio i vodio psiholog škole Goran Poropat, a usmjerio ih je jačanju dječjeg samopoštovanja koje je bitno jer doprinosi donošenju odgovornih odluka i izboru zdravih ponašanja od strane mladih.

Cilj radionica je bio potaknuti učenike da promisle o međuljudskim odnosima, o tome kako vide sebe, a kako ih vide drugi, da upoznaju asertivnu komunikaciju, da uče zauzimati i zastupati svoj stav te nauče kako reći ne rizičnim ponašanjima i neželjenim odnosima. Učenici su aktivno  i motivirano sudjelovali u zanimljivim i dinamičnim interaktivnim radionicama iznoseći otvoreno svoja iskustva i prepreke u komunikaciji kao i iskustva o načinima donošenja odluka s kojima su se do sada susretali.

Zajednička želja i namjera svih sudionika i nositelja ovogodišnjeg programa MBO bila je s jedne strane informirati mlade, među kojima osnovnoškolce , o raznim vidovima ovisnosti koji vrebaju na putu odrastanja te ih osnažiti kako bi se spremniji mogli suočiti s izazovima i rizicima svog neposrednog okruženja.  Radionice u TOŠ će se nastaviti u istom cilju.

 

Zdravi grad Poreč i  TOŠ B. Parentin

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email