NEWS
VALFRESCO sredina

Radionica “Lavanda – funkcionalna igračka” održana za učenike 4b OŠ Poreč

Lavanda - funkcionalna igračka14
02.11.2022. 17:55; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Radionica “Lavanda – funkcionalna igračka” održana za učenike 4b OŠ Poreč

U školskoj godini 2022./2023., učenici 4. b razreda zajedno s učiteljicom Marijom Matasović iz OŠ Poreč počeli su s realizacijom razrednog projekta Medonosno bilje zavičaja.

Povodom razrednog projekta i Mjeseca poduzetništva u Poreču,  posjetila ih je 27. 10. 2022. porečka poduzetnica Kumrije Musljiu, poznata po ručnoj izradi platnenih i kreativnih lutaka.  

Iako su učenici znali da je lavanda medonosna biljka, poduzetnica im je pokazala da može biti i funkcionalna igračka. 
Gošća je donijela raznovrsne platnene morske životinjice i učenici su ubrzo osjetili ugodni miris koji se širio učionicom. Bio je to miris lavande. 
„Životinjice su napunjene lavandom kako bi mirisale i imale antistresni efekt“, rekla je gospođa Kumrije. 
Uz kratku edukaciju o lavandi, započela je radionica Lavanda – funkcionalna igračka. Učenici su dobili male, platnene vrećice koje je sašila gospođa Kumrije. Vrećice su punili osušenim lavandinim cvjetovima, a zatim su ih oslikavali različitim motivima.  Napunjene i oslikane vrećice zavezali su ukrasnom vrpcom u mašnu. Radili su u paru s vršnjakom ili uz pomoć gošće. Učiteljica je od gošće dobila platneno srce napunjeno lavandom, izrađeno tijekom radionice.                                                    

Na veliko zadovoljstvo učenika i učiteljice, nastala je funkcionalna vrećica lavande koja će tjerati moljce iz ormara ili ako se ponese na spavanje koristit će za opuštanje i bolji san.                    

Zajedničkom fotografijom, učenici i učiteljica su zahvalili poduzetnici na dolasku i edukativnoj radionici.

 

Marija Matasović, učiteljica OŠ Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna