NEWS

Radio Pula: U zaštićenom obalnom području neće se smjeti osnivati nova građevinska područja

08.02.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Radio Pula: U zaštićenom obalnom području neće se smjeti osnivati nova građevinska područja
798zup_glava.gif

Članovi Poglavarstva usvojili su i prijedlog ovogodišnje raspodjele proračunskih sredstava za zdravstvo i socijalnu skrb. Neka ograničenja Uredbe o zaštićenom obalnom području već su sastavni dio istarskog prostornog plana a neka će u plan biti unijeta nakon što današnje usklađivanje potvrdi županijska Skupština. Tako će se zaštićeno obalno područje protezati tisuću metara od obale i dodatnih 300 metara u moru. U tom području neće se smjeti osnivati nova građevinska područja a postojeća će se moći širiti za najviše 20%.

Iz ovogodišnjeg proračuna za zdravstvo i socijalnu skrb podijeljeno je nešto više od 3 milijuna kuna. Najviše, oko 700.000, dobio je županijski Zavod za javno zdravsto. Ostali, među kojima su udruge koje okupljaju bivše ovisnike, primjerice "Preživjeli" i "Izazov" te pulska Udruga za zaštitu i promicanje prava bolesnika dobili su uglavnom od 8 do 50-ak tisuća kuna. Iz ovog se fonda financira i županijska kampanja za prevenciju ovisnosti "Bježi" za koju će se ove godine potrošiti 350.000 kuna.

Na sjednici Poglavarstva prihvaćeno je i idejno rješenje vizualnog identita Istarske županije. Na javni natječaj pristiglo je 13 radova, u uži izbor ušla su dva. Komisija te gotovo 7.000 anketiranih građana odlučilo je da je najbolje rješenje ponudio pulski fotograf Igor Zirojević.

– gradpula.com i Radio Pula –

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email