NEWS

Radio Pula: Danas u Poreču počela 12. Vinistra

29.04.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Radio Pula: Danas u Poreču počela 12. Vinistra
92vinistra.gif

POREČ, 29.04.2005. (Radio Pula) – Gosti Vinistre su Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Zagreb. U sklopu manifestacije, među ostalim, održat će se i 9. prvenstvo Hrvatske za sommeliere. Također prvim diplomantima porečkog Poljoprivrednog odjela za vinarstvo riječkog Veleučilišta danas su uručene diplome. Školovanje je završilo osam studenata koji su stekli titulu inženjera vinarstva. Vinistru organizira Istarska županija i Udruga vinogradara i vinara a pokrovitelj ove četverodnevne manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

– Radio Pula i gradpula.com

Spomenimo i to da se sajam održava na cca 3000 m2, da je izloženo oko 500 uzoraka vina, rakije, maslinovog ulja, istarskog pršuta, te da na sajmu sudjeluje stotinjak izlagača.

Prilikom otvorenja svakako je potrebno spomenuti riječi savjetnika ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, gosp. Ljupka Tabakovića, koji je potvrdio da će Hrvatska prije ulaska u Europsku uniju subvencionirati podizanje 15.500 hektara voćnjaka, 13.000 hektara vinograda te 5.500 hektara maslinika.

Nadajmo se da će u Istri do tada ostati i nešto zemlje za takve nasade i da nećemo sve izgraditi, pregraditi i apartmanizirati 🙂

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email