Pusni utorak ujutro uz Dječji karneval na Trgu Matije Gupca, popodne uz šentencu pustu u Novoj Vasi

19-1024x600
17.02.2023. 12:37; ; Početna / Slider / Pusni utorak ujutro uz Dječji karneval na Trgu Matije Gupca, popodne uz šentencu pustu u Novoj Vasi

Maškarano slavlje na području Poreča svoj će vrhunac doživjeti, kako tradicija i nalaže, na pusni utorak, 21.02.2023., javljaju iz Grada Poreča.

Prve će se zabavljati male maškare, na Dječjem karnevalu u Poreču koji u utorak starta u 9.30 okupljanjem maškarica na Trgu slobode nakon čega će se uputiti do starog grada, točnije Trga Matije Gupca gdje će se održavati prava maškarana fešta.
U Dječjem karnevalu koje organizira Grad Poreč-Parenzo, ove godine sudjeluju skupine iz svih porečkih dječjih vrtića. Svoje će maske koje su izradili u radionicama predstavit će na podiju paviljona uz glazbu i ples, a zasladit će se uz krofne.
Paviljon će za tu je priliku biti prigodno ukrašen likovnim radovima nastalim u likovnom laboratoriju Društva Naša djeca Poreč pod vodstvom profesorice Marine Dželalija, te u kreativnoj radionici pod vodstvom voditeljice Nine Petretić. U slučaju lošeg vremena male će se maškare zabavljati u svojim ustanovama.

Tradicionalno paljenje Pusta na području Poreča i ove će se godine održati u Novoj Vasi, mjesnom odboru najpoznatijem po čuvanju ove tradicije.

Okupljanje maškarane povorke počinje u 16.30 sati blizu starog doma, a povorka kreće prema rotondi. Maškare će do rotonde otpratiti pusta koji se ove godine zove Konko Centić i Eurić Lipić. Na rotondi će prije samog suda nastupiti djeca iz područne škole Nova Vas, a zatim stupaju časni sud i maškarana povorka koja će suditi krivcu za sve nevolje. Nakon presude zabavljat će se uz Alfa Time Band. Organizatori su udruga Rotonda i Mjesni odbor Nova Vas uz podršku Grada Poreča- Parenzo.

Neka ostane zabilježen i, kako izgleda, posljednji Veliki-Mali karneval DNDa, onaj iz 2019. godine. Bio je 22. po redu !

22. veliki mali karneval

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email