NEWS

Pulska bolnica ukida na tjedan dana kirurški program, osim hitnih zahvata

bolnica-pula-new
foto HINA/ Daniel SPONZA
12.11.2021. 19:34; ; Početna / Obavijesti / Pulska bolnica ukida na tjedan dana kirurški program, osim hitnih zahvata

Pulska Opća bolnica od ponedjeljka, 15. studenoga, zbog povećanog broja covid pozitivnih pacijenata na bolničkom liječenju, ukida cjelokupni kirurški program, osim hitnih operativnih zahvata, izvijestili su u petak poslijepodne iz pulske bolnice. 

“Zbog brzo rastućeg pogoršanja epidemiološke situacije u našoj županiji, prvenstveno povećanja broja covid pozitivnih pacijenata na bolničkom liječenju, primorani smo povećati bolničke kapacitete. Tijekom današnjeg dana radi se dodatna mobilizacija osoblja iz vlastitih resursa, što će za posljedicu imati da od ponedjeljka Opća bolnica Pula ukida kompletan kirurški program, osim hitnih operativnih zahvata”, priopćili su iz najveće istarske zdravstvene ustanove. 

Ovaj način organizacije planiran je zasad minimalno na tjedan dana, a sljedeći tjedan pratit će se daljnji razvoj situacije i javnost će se pravodobno izvijestiti.  

Trenutačno je u pulskoj bolnici 60 pozitivnih pacijenata, od kojih je devet u respiracijskom centru i svi su necijepljeni. Njih pet je na respiratoru, a četiri su na terapiji visoko protočnim kisikom. 

“Stanje je ozbiljno. Prošle smo nedjelje otvorili krilo psihijatrije s novim posteljnim fondom od 20 kreveta te smo imali na raspolaganju ukupno 66 postelja. Već u četvrtak smo povećali za novih devet postelja, na ukupno 75 postelja. Nažalost, opet danas moramo nanovo reorganizirati rad te ponovno povećavamo posteljni fond kako bi do ponedjeljka imali u funkciji 114 kreveta za covid pacijente”, izjavila je ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Hrstić.

 

(Hina)

Print Friendly, PDF & Email