NEWS

PULA: Župan Jakovčić razgovarao s predstavnicima Ministarstva pravosuđa o Trgovačkom sudu u Pazinu ( priopćenje )

24.02.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / PULA: Župan Jakovčić razgovarao s predstavnicima Ministarstva pravosuđa o Trgovačkom sudu u Pazinu ( priopćenje )
191zup_glava.jpg

… i pomoćnikom ministrice za financije Igorom Mihaljevićem o osnivanju Trgovačkog suda za Istarsku županiju u Pazinu. U razgovorima je sudjelovao gospodin Robert Fabris, koji je 10. veljače, odlukom ministrice pravosuđa, imenovan za predsjednika Trgovačkog suda u Pazinu.

Osnivanje Trgovačkog suda u Pazinu omogućit će brz i kvalitetan rad pravosudnih organa u Istri – istaknuto je u razgovorima. To, tim više, jer 8.300 pravnih subjekata s područja Istarske županije, u dosadašnjoj organizaciji spada pod nadležnost Trgovačkog suda u Rijeci , što čini više od 50 posto obima njegova posla. To je i bilo osnovno polazište za osnivanje Trgovačkog suda u Pazinu, koji će po broju predmeta biti treći trgovački sud u Republici Hrvatskoj.

Dogovoreno je da obnovu zgrade zajedničkim sredstvima pomognu Istarska županija i Ministarstvo pravosuđa, kako je i propisano Zakonom o sudovima, prema kojemu jedinice lokalne samouprave sufinanciraju rad pravosudnih tijela. Kako je rečeno Ministarstvo će pravosuđa u idućem razdoblju raspisati natječaj za četiri suca, a Trgovački bi sud trebao započeti s radom do kraja ove godine.

– Služba za odnose s javnošću IŽ –

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email