NEWS

Pula: Susret izaslanstva Bjelovarsko-bilogorske i Istarske županije

03.02.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Pula: Susret izaslanstva Bjelovarsko-bilogorske i Istarske županije
188zup_glava.jpg

… Damira Bajsa, s kojim su bili njegovi zamjenici Ante Rade i Mladen Mohr, te pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Dominka Pretula Tomerlin. U razgovoru je, s obzirom na dosadašnju dobru gospodarsku suradnju između dvije županije, istaknuta potreba za takvim kontinuitetom.

Sudjelovanje izlagača iz Bjelovarsko-bilogorske županije na gospodarskoj izložbi "Histria 2005", kao i prošlogodišnji nastup Istarske županije na Bjelovarskom sajmu, potvrda je takvog opredjeljenja. Župan se Jakovčić zanimao za iskustva koje gosti imaju u organizaciji sajamskih priredbi, koja bi se, s obzirom na veliki broj takvih manifestacija, mogla primijeniti i u Istarskoj županiji.

Na sastanku je istaknuto jedinstveno stajalište u pogledu decentralizacije državne uprave, na temelju postojećeg regionalnog ustrojstva, a u skladu s Ustavom. Na taj bi se način postigla veća financijska samostalnost, neophodna za jači razvoj na lokalnoj razini.

Visoko izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, u sklopu svog je boravka u Istri, posjetilo danas Srednju poljoprivrednu školu u Poreču, te više poljoprivrednih poduzeća.

– Istarska županija –

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email